FOLLOW US: facebook twitter

Μ. Κατρίνης: “Οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών απαιτούν ομόφωνα την άρση των περιοριστικών μέτρων και την πλήρη επιστροφή τους στην κανονικότητα”

Ημερομηνία: 20-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα, Πολιτική

Κοινοβουλευτική αναφορά κατέθεσαν ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής και Υπεύθυνος Τομέα Ανάπτυξης Μιχάλης Κατρίνης και ο Βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς, με την οποία ζητούν την άρση του 50-50 και την επαναφορά της λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών σε πλήρη κανονικότητα, προωθώντας την ομόφωνη απόφαση των Ομοσπονδιών όλης της χώρας στον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, η ικανοποίηση των αιτημάτων των παραγωγών των λαϊκών αγορών είναι απολύτως αναγκαία για την απρόσκοπτη διάθεση των ελληνικών προϊόντων με υψηλή ποιότητα και σε ελκυστικές τιμές στους Έλληνες Καταναλωτές, καθώς η λειτουργία 50-50 οδηγεί την παραγωγική καλλιέργεια σε εξαφάνιση, τους παραγωγούς και επαγγελματίες σε οικονομική εξαθλίωση και τους καταναλωτές αντιμέτωπους με φαινόμενα ακρίβειας και αισχροκέρδειας.

Μάλιστα και σε συνδυασμό με το νέο νομοσχέδιο για τις Λαϊκές αγορές που βρίσκεται στη διαβούλευση, οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής ασκούν δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση σημειώνοντας ότι ενώ δεν αντιμετωπίζονται τα υπαρκτά προβλήματα, προτείνονται ρυθμίσεις που μετατρέπουν τις λαϊκές αγορές σε υποκαταστήματα εταιρειών.

Ο κος Κατρίνης επισημαίνει ότι: ‘’Οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών που έχουν ήδη έχουν υποστεί καταστροφικές ζημιές από την πανδημία, απαιτούν από την Κυβέρνηση ουσιαστική στήριξη μέσω της οριστικής άρσης των περιοριστικών μέτρων και όχι τη μετατροπή τους σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και παραμάγαζα μεγάλων συμφερόντων που σταδιακά θα εξοβελίσουν την έννοια του μικρού παραγωγού, αλλοιώνοντας την έννοια της λαϊκής αγοράς.’’


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος