FOLLOW US: facebook twitter

Μ. Κατρίνης: “Να ενταχθούν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που είναι γονείς φοιτητών στη μείωση του φοιτητικού ενοικίου”

Ημερομηνία: 16-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Ερώτηση κατέθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κ.Μιχάλης Κατρίνης μαζί με άλλους βουλευτές, αναδεικνύοντας ένα υπαρκτό πρόβλημα: της εξαίρεσης των πληττόμενων ελεύθερων επαγγελματιών, που είναι γονείς φοιτητών ,από τη μείωση του  φοιτητικού ενοικίου.

Όπως επισημαίνεται,η ρύθμιση  που έφερε η κυβέρνηση για το μειωμένο φοιτητικό ενοίκιο απευθύνεται μόνο στους φοιτητές όπου ο ένας τουλάχιστον  γονέας είναι εργαζόμενος σε πληττόμενη επιχείρηση και έχει ανασταλεί προσωρινά η σύμβαση  εργασίας του, λόγω των μέτρων αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού Covid -19.

Δεν έχουν συμπεριληφθεί οι γονείς που είναι ελεύθεροι επαγγελματίες  και  αντιμετωπίζουν εδώ και μήνες  οικονομικά προβλήματα με σοβαρή μείωση στο εισόδημά τους, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν τις επιχειρήσεις τους κλειστές με εντολή της κυβέρνησης.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν το σύνολο του ενοικίου για την φοιτητική στέγη των παιδιών τους.

Ο Μιχάλης Κατρίνης και οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής ζητούν την άμεση κατάθεση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης για να  αρθεί αυτή η αδικία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος