FOLLOW US: facebook twitter

Μ. Κατρίνης: «Kαθυστερεί η έγκριση για το “Πάτρα-Πύργος” από την Ε.Ε, στον αέρα το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης»

Ημερομηνία: 10-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Με επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών κ. Καραμανλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηλείας κ. Μιχάλης Κατρίνης επαναφέρει κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με την προοπτική κατασκευής των δύο μεγάλων οδικών αναπτυξιακών αξόνων για την Ηλεία: του δρόμου ‘’Πάτρα-Πύργος’’ και του οδικού άξονα ‘’Ολυμπία-Βυτίνα-Τρίπολη’’.

Ο κ.Κατρίνης τονίζει:

α) σχετικά με τον οδικό άξονα ‘’Πάτρα-Πύργος’’, 20 μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη ΝΔ και 1 χρόνο μετά την υποβολή του σχετικού αιτήματος για παραχώρηση στην ‘’Ολυμπία Οδό’’, αναμένεται ακόμα η τελική έγκριση από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ε.Ε., γεγονός που καθιστά αμφίβολο να ολοκληρωθεί το έργο μέχρι τον Οκτώβριο του 2024, όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση 5 μήνες πριν.

β) σχετικά με τονοδικό άξονα ‘’Ολυμπία-Βυτίνα-Τρίπολη’, που έχει υπερτοπική σημασία, δεν εντάχθηκε τελικά στα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και είναι αμφίβολη η ολοκλήρωσή του.

Παράλληλα, ο κ. Κατρίνης στηλιτεύει το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει οι εργασίες βελτίωσης του υφιστάμενου δρόμου Πάτρα-Πύργος, η επικινδυνότητα του οποίου είναι γνωστή στο πανελλήνιο λόγω των συχνών τροχαίων δυστυχημάτων, ενώ σε λίγες ημέρεςαπελευθερώνονται οι μετακινήσεις και ξεκινά η τουριστική περίοδος.

Ο κ.Κατρίνης θέτει δύο συγκεκριμένα ερωτήματα στον Υπουργό Υποδομών:

1ον) Πότε θα ξεκινήσει και πότε θα ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος ‘’Πάτρα-Πύργος’’, καθώς και οι εργασίες βελτίωσης του υφιστάμενου οδικού δικτύου;

2ον) Προτίθεται να προκρίνει τη λύση της ολοκλήρωσης του ‘’Ολυμπία-Βυτίνα-Τρίπολη’’ με χρηματοδότηση από τα ΠΕΠ των περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, όπως είχε προταθεί εναλλακτικά πριν 5 μήνες;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος