FOLLOW US: facebook twitter

Μιχάλης Κατρίνης: Η Παγκόσμια Ημέρα Αμεα αφορμή για αφύπνιση και δράση

Ημερομηνία: 03-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

H Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία γιορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου ωστόσο η ημερομηνία αυτή προσφέρεται στο να ς θυμίζει ότι η μάχη ενάντια στους αποκλεισμούς, τις προκαταλήψεις και την ανισότητα, ο αγώνας για την προσβασιμότητα και την ένταξη είναι –και πρέπει να είναι– καθημερινός και διαρκής.

Χρειαζόμαστε έργα, και όχι απλώς λόγια. Η εξασφάλιση ίσων δικαιωμάτων και ευκαιριών για τα άτομα με αναπηρία απαιτεί συγκεκριμένες δράσεις και μέτρα. Δράσεις και μέτρα θεσμικά, εκπαιδευτικά, οικονομικά, κοινωνικά, χωροταξικά από πλευράς της πολιτείας, στο πλαίσιο μιας συγκροτημένης εθνικής στρατηγικής. Το ΠΑΣΟΚ, στα χρόνια της διακυβέρνησής του, είχε προχωρήσει σε γενναία μέτρα ένταξης και στήριξης των ατόμων με αναπηρία, συνεργαζόμενο με τους φορείς του αναπηρικού κινήματος. Στην παράδοση αυτή, συνεχίζουμε σταθερά, ως Κίνημα Αλλαγής, στο πλευρό των συμπολιτών μας με αναπηρία και των οικογενειών τους.

Η συγκυρία της συνεχιζόμενης πανδημίας απαιτεί, ακόμα περισσότερο, την ενίσχυση των δομών και του δικτύου στήριξης των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους. Δυστυχώς τα ΑμεΑ αντιμετωπίστηκαν με αδιαφορία από την κυβέρνηση, αφού εξαιρέθηκαν από κάθε οικονομική βοήθεια.

Η μέριμνα αυτή είναι θεμελιώδες στοιχείο ενός κράτους δικαίου, απαραίτητο για μια ανοιχτή κοινωνία, που κατακτά έμπρακτα την ισότητα. Και, ασφαλώς, αποτελεί μέτρο της ανθρωπιάς μας, για όλους και όλες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος