FOLLOW US: facebook twitter

Μ. Κατρίνης: “Η κυβέρνηση συνεχίζει να παίζει το παιχνίδι των καθυστερήσεων για το δρόμο Πάτρα-Πύργος”

Ημερομηνία: 20-09-2021 | Συντάκτης:

“Έχουν περάσει πάνω από 2 χρόνια και η κυβέρνηση συνεχίζει να παίζει το παιχνίδι των καθυστερήσεων στο ζήτημα του δρόμου ‘’Πάτρα-Πύργος’’ τονίζει ο βουλευτής Ηλείας κ.Μιχάλης Κατρίνης, που κατέθεσε νέα επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις για το ακριβές χρονοδιάγραμμα έναρξης και υλοποίησης του έργου.

‘’Το έργο δεν μπορεί να ξεκινήσει αν δεν υπάρξει εγκριτική απόφαση από την Ε.Ε στο αίτημα που έχει κατατεθεί, εδώ και 16 μήνες από την κυβέρνηση για να παραχωρηθεί το έργο, με απευθείας ανάθεση στην Ολυμπία Οδό.

Η κυβέρνηση έχασε στην αρχή 10 μήνες προσπαθώντας να αποφασίσει τι θα κάνει και ποια λύση θα προτείνει και έκτοτε περιμένουμε άλλους 16 μήνες για να υπάρξει έγκριση από την Ε.Ε, χωρίς να γνωρίζουμε τι συμβαίνει, ποια στοιχεία έχουν ζητηθεί, ποιες απαιτήσεις υπάρχουν’’ επισημαίνει ο Μιχάλης Κατρίνης.

Αφού αναφέρεται στις διακομματικές ευθύνες από το 2007 για τη μη υλοποίηση του έργου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής εκφράζει την ανησυχία και τον προβληματισμό που υπάρχει μετά τις πρόσφατες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για τα μεγάλα έργα, που πρόκειται να ξεκινήσουν.

Σε αυτά, ο κ.Μητσοτάκης συμπεριέλαβε συμπεριέλαβε τον ΒΟΑΚ στην Κρήτη, τον αυτοκινητόδρομο  Ε65, το Μετρό Θεσσαλονίκης, τη Γραμμή 4 του Μετρό στην Αττική και το αεροδρόμιο Καστελλίου στην Κρήτη, χωρίς να κάνει καμία αναφορά για το δρόμο ‘’Πάτρα-Πύργος’’, τον πιο αιματοβαμμένο δρόμο της χώρας.

‘’Στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσα , θέτω δύο συγκεκριμένα ερωτήματα:

1ον). Πότε θα δοθεί η έγκριση από την Ε.Ε. για το ‘’Πάτρα-Πύργος’’ και ποιό είναι το χρονοδιάγραμμα έναρξης και ολοκλήρωσης του αυτοκινητόδρομου ‘’Πάτρα-Πύργος’’, λαμβάνοντας υπόψη και το νέο νόμο για τις δημόσιες συμβάσεις.

2ον). Πότε θα ολοκληρωθούν οι εργασίες βελτίωσης του υφιστάμενου οδικού δικτύου οι οποίες εξαγγέλθηκαν τον Ιούνιο του 2020, αλλά δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει.

Σε αυτά τα ερωτήματα δεν χωρούν υπεκφυγές ούτε αοριστίες αλλά μόνο συγκεκριμένες και σαφείς απαντήσεις’’ αναφέρει ο Μιχάλης Κατρίνης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος