FOLLOW US: facebook twitter

Μ. Κατρίνης: “Η κυβέρνηση γυρίζει την πλάτη στους εργαζόμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Ημερομηνία: 28-05-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

“Η κυβέρνηση αδιαφορεί και γυρίζει την πλάτη στους εργαζόμενους του προγράμματος ‘’ Βοήθεια στο Σπίτι’’ τονίζει ο Τομεάρχης Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηλείας κ. Μιχάλης Κατρίνης που είχε καταθέσει και σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Όπως προκύπτει από την απάντηση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Σκυλακάκη:

-Η κυβέρνηση αποφεύγει να δώσει ακριβές χρονοδιάγραμμα για την καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

-Δεν υπάρχει πρόθεση, από την πλευρά της κυβέρνησης, να χορηγηθεί στους εργαζόμενους του προγράμματος η έκτακτη οικονομική ενίσχυση που δόθηκε στους εργαζόμενους στις δομές υγείας.

-Η κυβέρνηση συνεχίζει να καθυστερεί και να ‘’πετάει τη μπάλα στην εξέδρα’’ στο κρίσιμο ζήτημα της διενέργειας διαγωνισμού του ΑΣΕΠ προκειμένου να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι στη βάση του νόμου που μετέτρεψε το Πρόγραμμα ‘’ Βοήθεια στο Σπίτι’’ σε μόνιμη δομή, με την ένταξή του σε οργανικές μονάδες των ΟΤΑ Α’ βαθμού (ν. 4583/2018),

-Παραπέμπεται στο άδηλο μέλλον η ένταξη των εργαζομένων στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Ο Μιχάλης Κατρίνης τονίζει : ‘’ Οι εργαζόμενοι του προγράμματος ‘’Βοήθεια στο Σπίτι’’ στήριξαν ευάλωτες ομάδες την περίοδο των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία. Αποδεδειγμένα προσφέρουν κοινωνικές υπηρεσίες και έργο. Η Κυβέρνηση δεν πράττει ούτε το αυτονόητο, που είναι η καταβολή των δεδουλευμένων τους αλλά και η προκήρυξη του διαγωνισμού για την πρόσληψη τους, προκειμένου να τερματιστεί το καθεστώς ομηρίας τους.’’


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος