FOLLOW US: facebook twitter

Μιχάλης Κατρίνης: «Η κυβέρνηση δημιουργεί ασφαλισμένους δύο ταχυτήτων»

Ημερομηνία: 03-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Την πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της επικουρικής ασφάλισης καυτηρίασε ο Μιχάλης Κατρίνης από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αφού όπως είπε ‘’παρουσιάζει ένα πρόγραμμα επικουρικής ασφάλισης που υπονομεύει το δημόσιο σύστημα, δημιουργώντας ασφαλισμένους δύο ταχυτήτων’’

Ο κ. Κατρίνης επισήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία κάνει πράξη αυτό που επιθυμούσε επί δεκαετίες, την απόσυρση του κράτους από την κοινωνική ασφάλιση με την μετακύλιση του κόστους αποκλειστικά σε κάθε ένα εργαζόμενο ξεχωριστά.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Στον Καιάδα ρίχνονται το κοινωνικό κράτος και η αλληλεγγύη γενεών, αφού η Κυβέρνηση εισάγει νέα ήθη υποσχόμενη στους νέους ότι πλέον δεν θα πληρώνουν τις συντάξεις των γονιών τους.»

Υπογράμμισε δε, ότι η Κυβέρνηση αγνόησε επιδεικτικά και παράτησε στη μοίρα τους και τα Επαγγελματικά Ταμεία, θεσμό που λειτουργεί από το 2002 και στηρίχτηκε και από το ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, έθεσε το μείζον ζήτημα για το ποιος θα αναλάβει τελικά την ευθύνη για το κόστος μετάβασης που πιθανότατα θα αυξήσει το δημόσιο χρέος κατά 74 δις καθώς οι κυβερνητικές εξαγγελίες για κρατική εγγύηση και κάλυψη από το κράτος αυτού του κόστους, δεν μπορούν να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψη, δεδομένου του αστρονομικού κόστους και των ευχολογίων για υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε: «Με την ψήφιση του νομοσχεδίου δεν αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη στο ασφαλιστικό σύστημα. Φορτώνονται οι ευθύνες διασφάλισης της σύνταξης αποκλειστικά στις πλάτες των νεοεισερχόμενων ασφαλισμένων, χωρίς να εκπληρώνονται οι εύλογες προσδοκίες των παλαιών και χωρίς να προσφέρεται το παραμικρό όφελος προς τους νέους, που μόνο επικοινωνιακά η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη προσπαθεί να προσεγγίσει.»  


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος