FOLLOW US: facebook twitter

Μ. Κατρίνης: “Η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσεις και λύσεις για τους δασικούς χάρτες, με τις περιουσίες χιλιάδων Ηλείων να βρίσκονται “στον αέρα”

Ημερομηνία: 02-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Στην εκτίμηση ότι η κυβέρνηση κρύβει κάτω από το χαλί τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τους δασικούς χάρτες και προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, χωρίς να έχει σχέδιο, απαντήσεις και λύσεις, προχώρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κ.Κατρίνης μετά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει στην Ολομέλεια της Βουλής.

O Αν.Υπουργός Περιβάλλοντος κ.Ταγαράς απέφυγε να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στα ερωτήματα του κ.Κατρίνη.

Ο Ηλείος βουλευτής ζήτησε  να δοθεί εκ νέου η δυνατότητα στους πολίτες της Ηλείας να υποβάλλουν αντιρρήσεις επί των δασικών χαρτών, μέσα στην εξάμηνη παράταση που δόθηκε για τις υπόλοιπες περιοχές, αφού αρκετοί δεν πρόλαβαν, με κίνδυνο να μην μπορούν στο μέλλον να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους.

Για τη διαδικασία εξαγοράς εκχερσωμένων εκτάσεων και τη διαχείριση των δασωμένων αγρών, όπου ο Μιχάλης Κατρίνης πρότεινε να ισχύσει και η χρησικτησία στους τίτλους ιδιοκτησίας, ο κ. υπουργός παρέπεμψε τις όποιες αποφάσεις μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένες προτάσεις ή χρονοδιαγράμματα.

Για το υπαρκτό ζήτημα που απασχολεί αγρότες και κτηνοτρόφους, οι οποίοι φοβούνται ότι θα επιστρέψουν τις επιδοτήσεις που έλαβαν αν  οι εκτάσεις που καλλιεργούν ή χρησιμοποιούν χαρακτηριστούν ως δασικές, η κυβέρνηση περιορίστηκε σε γενικολογίες χωρίς  να διευκρινίζει με ποιο τρόπο θα διασφαλιστούν τα δικαιώματα των αγροτών.

Ο κ. Κατρίνης αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη στελέχωσης των δασαρχείων και της διεύθυνσης δασών και στην πρωτοφανή καθυστέρηση ανάρτησης των αντιρρήσεων που ήδη επιλύθηκαν και των περιοχών που κηρύχθηκαν μη αναδασωτέες αλλά και στην ανάγκη επιτάχυνσης της εξέτασης των αντιρρήσεων που έχουν υποβληθεί από τους πολίτες της Ηλείας και φτάνουν τις 10.000, διαδικασία που έχει ‘’παγώσει’’ εδώ και 1,5 χρόνο.

‘’ Είναι φανερό ότι το μόνο σχέδιο που έχει η κυβέρνηση είναι να κερδίζει χρόνο, παραπέμποντας τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τους δασικούς χάρτες για μετά το φθινόπωρο, όπως κάνει και για όλα τα κρίσιμα και σοβαρά ζητήματα.

Προφανώς κυριαρχεί, εκτός από τον αυτοσχεδιασμό και η μικροπολιτική σκοπιμότητα. Τα προβλήματα όμως που αντιμετωπίζουν χιλιάδες πολίτες με τους δασικούς χάρτες είναι εδώ, παραμένουν χωρίς λύση και θέτουν σε κίνδυνο ιδιωτικές περιουσίες’’ επισημαίνει ο Μιχάλης Κατρίνης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος