FOLLOW US: facebook twitter

Μιχάλης Κατρίνης: «Η Ηλεία χόρτασε από λόγια. Απαιτεί πλέον, πράξεις και έργα»

Ημερομηνία: 26-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Ο κ.Μητσοτάκης, έστω και με καθυστέρηση και κάτω από την δική μας πίεση και την πίεση των θεσμικών φορέων της Ηλείας, αναγνώρισε  στη Βουλή την ανάγκη να υπάρξει σχέδιο αποκατάστασης και ανασυγκρότησης της πυρόπληκτης Ηλείας.

Απομένει βέβαια να δούμε τις κατευθύνσεις αλλά και τις δράσεις αυτού του σχεδίου αλλά και το ύψος των πόρων που θα διατεθούν.

Αξίζει όμως να επισημανθεί ότι η λεγόμενη Επιτροπή Μπένου δεν διαθέτει οικονομική αυτονομία αφού όλες οι αποφάσεις που συνδέονται με την κατανομή και εκταμίευση πόρων λαμβάνονται από το Μαξίμου και θα εποπτεύονται από τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Τριαντόπουλο.

Το σοβιετικού τύπου μοντέλο διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη που έχει αποτύχει στη διαχείριση της πανδημίας, στους εμβολιασμούς και στις πυρκαγιές , θέλει να τα ελέγχει όλα. Για αυτό και αποτυγχάνει σε όλα.

Ο κ. πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι υπάρχουν ευθύνες για το καταστροφικό αποτέλεσμα της διαχείρισης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών.

Δυσκολεύεται όμως να βρει αυτούς που έχουν τις ευθύνες.

Ουσιαστική έχουμε μια προσχηματική αναγνώριση ευθυνών χωρίς υπευθύνους.

Αναμένουμε από τον κ.Μητσοτάκη να καταστήσει σαφές το σχέδιο ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών της Ηλείας. Ένα σχέδιο που θα αφορά τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα, τους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις αφού όλοι υφίστανται τις άμεσες και έμμεσες συνέπειες της πρόσφατης καταστροφικής πυρκαγιάς. Ένα σχέδιο το οποίο πρέπει να λάβει υπόψη τις απόψεις της αυτοδιοίκησης και των θεσμικών φορέων της περιοχής και στο οποίο ως Κίνημα Αλλαγής, θα συμβάλλουμε με τις δικές μας προτάσεις.

Γιατί έχουμε όλοι μας την πικρή πείρα της διαχείρισης του Ταμείου Μολυβιάτη το 2007, οι πόροι του οποίου διατέθηκαν για άλλες περιοχές και όχι για την Ηλεία χάρη στην οποία συγκεντρώθηκαν και υποτίθεται ότι προορίζονταν.

Η Ηλεία, ο πιο αδικημένος και περιθωριοποιημένος νομός της Ελλάδας,  χόρτασε από λόγια και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

Περιμένει πλέον πράξεις και έργα.’’


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος