FOLLOW US: facebook twitter

Μ. Κατρίνης: “Η Ηλεία δε χωράει στον πανεπιστημιακό χάρτη που διαμορφώνει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη”

Ημερομηνία: 12-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηλείας κ.ΜιχάληςΚατρίνης για την κατάργηση του Τμήματος Μουσειολογίας στον Πύργο και την μεταφορά του Τμήματος Γεωπονίας στο Μεσολόγγι, επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση έχει κρυφή ατζέντα μεν, αλλά δε δίνει συγκεκριμένες απαντήσεις για τον αποκλεισμό της Ηλείας από το χάρτη της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

Ο Υφυπουργός Παιδείας κ.Συρίγος δεν απάντησε στα ερωτήματα που έθεσε ο κ.Κατρίνης όπως:

1) Αν η κυβέρνηση θα συμπεριλάβειτα δύο τμήματα με έδρα στην Ηλεία στο φετινό μηχανογραφικό των πανελλαδικών εξετάσεων που θα δημοσιευτεί ως τα μέσα Μαϊου

2) Αν η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ουσιαστική αξιολόγηση των υπαρχόντων τμημάτων, λαμβάνοντας υπόψη και την πρόταση για ίδρυση αυτόνομης σχολής Πολιτισμού στην Ηλεία.

3) Αν η ΕΘΑΕ και το υπουργείο Παιδείας προχωρά σε συνολική αξιολόγηση των τμημάτων σε όλη τη χώρα και πότε θα ολοκληρωθεί αυτή (με εισήγηση της ΕΘΑΕΕ) ή αν η αξιολόγηση αφορά μόνο το Πανεπιστήμιο Πατρών και τα τμήματα της Ηλείας μέχρι στιγμής

4) Αν θα φέρει για συζήτηση στη Βουλή την αναμόρφωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, για συζήτηση με τα κόμματα και τους φορείς.

Ο κ. Κατρίνης δήλωσε: ‘’ Η Ηλεία φαίνεται ότι δε χωράει στο χάρτη της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης που διαμορφώνει η κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη.

Δεν ξεκαθάρισε αν θα συμπεριληφθούν τα 2 τμήματα με έδρα τον Πύργο και την Αμαλιάδα στο φετινό μηχανογραφικό ενώ δε δείχνει διατεθειμένη να διαμορφώσουμε από κοινού και με συναίνεση ένα νέο πλαίσιο αξιολόγησης για τα δύο τμήματα της Ηλείας, που η λειτουργία τους υπονομεύθηκε απροκάλυπτα από την αρχή.

Οχυρώνεται πίσω από τη θέση ότι θα σεβαστεί την εισήγηση του Πανεπιστημίου Πατρών και της ΕΘΑΕ , με τη διαφορά ότι το Πανεπιστήμιο προτείνει να ενταχθεί το Τμήμα Μουσειολογίας στο φετινό μηχανογραφικό αλλά με μικρότερο αριθμό εισακτέων, ενώ είναι άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της ΕΘΑΕ και αν σε αυτή περιλαμβάνονται όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.

Όλα αυτά συμβαίνουν δύο μήνες πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Και φυσικά, η κυβέρνηση απέφυγε να δώσει απάντηση για ένα ακόμα ζήτημα: την ίδρυση Σχολής Πολιτισμού στην Ηλεία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος