FOLLOW US: facebook twitter

Μ. Κατρίνης: “Η ακρίβεια καλπάζει, η κυβέρνηση απλά παρακολουθεί χωρίς να κάνει τίποτα”

Ημερομηνία: 29-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Τεκμηριωμένα στοιχεία για την αύξηση των τιμών σε βασικά είδη διατροφής και διαβίωσης κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κ.Μιχάλης Κατρίνης από το βήμα της Βουλής.

Ο κ.Κατρίνης παρέθεσε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία:

-Το μηνιαίο κόστος των βασικών προϊόντων διαβίωσης για μια οικογένεια έχει αυξηθεί κατά 10%.

-Στην Ελλάδα, μόνο τον Αύγουστο, καταγράφηκε αύξηση 3,3% στα είδη διατροφής, γεγονός που την φέρνει στην 4η θέση των χωρών με τις μεγαλύτερες αυξήσεις στην Ε.Ε.

-Η Ελλάδα έχει τις υψηλότερες τιμές ανά κιλοβατώρα στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη, χωρίς να προσμετρώνται οι αυξήσεις που θα έρθουν  αλλά και τις υψηλότερες χρεώσεις στις τηλεπικοινωνίες και στο internet.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι παρά την επέλαση της ακρίβειας, η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει είτε ότι δεν συμβαίνει τίποτα είτε ότι το φαινόμενο είναι παροδικό.

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν ασκεί το θεσμικό της ρόλο, δεν διενεργεί ελέγχους στην αγορά για να αντιμετωπίσει φαινόμενα αισχροκέρδειας και κερδοσκοπίας ενώ αποφεύγει όχι μόνο να πάρει αλλά και να συζητήσει αποφασιστικά μέτρα συγκράτησης των τιμών, όπως είναι η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής, όπως έχουν κάνει άλλες χώρες.

Μάλιστα ο κ.Κατρίνης παρέθεσε αναλυτικά παραδείγματα και στοιχεία αφού η Κροατία έχει συντελεστή  ΦΠΑ 5% για το ψωμί και το γάλα, η Γαλλία 5,5%, η Ισπανία 4% ενώ η Λετονία έχει 5% ΦΠΑ για τα τοπικά προϊόντα, προκειμένου να στηρίξει και την εγχώρια παραγωγή.

Αναφερόμενος στο θέμα που έχει ανακύψει με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ο κ.Κατρίνης επισήμανε ότι εγείρονται μεγάλα ερωτηματικά αφού υπάρχουν σαφείς ενδείξεις χειραγώγησης της τιμής της μετοχής και κερδοσκοπίας εις βάρος μικροεπενδυτών.

‘’Κάποιοι αποκόμισαν μεγάλα κέρδη έχοντας προφανώς πληροφόρηση για τις προθέσεις της κυβέρνησης. Προκαλεί ερωτήματα επίσης το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός δεν ανακοίνωσε τίποτα για τη ΔΕΗ πριν 10 μέρες στη Θεσσαλονίκη.’’


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος