FOLLOW US: facebook twitter

Μ. Κατρίνης: «Η αδυναμία της κυβέρνησης να δώσει λύσεις, προκαλεί κλίμα φόβου και ανασφάλειας στους δανειολήπτες»

Ημερομηνία: 07-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ.Σταϊκούρα σχετικά με την παράταση της αναστολής πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και μετά την 31η Ιουλίου, και το νέο πτωχευτικό κώδικα, κατέθεσε ο Τομεάρχης Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής κ. Μιχάλης Κατρίνης, αποτυπώνοντας το κλίμα ανασφάλειας, φόβου και αβεβαιότητας που υπάρχει στους δανειολήπτες.

Ο κ. Κατρίνης χαρακτήρισε πλήρως αποτυχημένο το πλαίσιο της κυβέρνησης για τις ρυθμίσεις δανείων, αφού στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Ν. 4605/19, εντάχθηκαν μόλις 1415 ρυθμίσεις δανείων ως σήμερα.

Επισημαίνει ότι ότι παρά τις σχετικές εξαγγελίες της κυβέρνησης, το πρόγραμμα-γέφυρα με επιδότηση ενήμερων και μη ενήμερων δανειοληπτών που επλήγησαν λόγω του covid-19 δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί, την ίδια στιγμή που υπάρχουν εκτιμήσεις ότι έχει ήδη δημιουργηθεί μια νέα γενιά κόκκινων δανείων την περίοδο της πανδημίας.

Ο Μιχάλης Κατρίνης έκανε ειδική αναφορά στο νέο πτωχευτικό κώδικα που προτίθεται να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή μετά από διαπραγμάτευση με τους δανειστές, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του.

Όπως τονίζει ο Τομεάρχης Ανάπτυξης του ΚΙΝΑΛ , η κυβέρνηση οφείλει να δώσει απαντήσεις  και να διευκρινιστεί αν ο φορέας που θα συσταθεί προκειμένου να αγοράζει τα σπίτια των οφειλετών, στο πλαίσιο του νέου πτωχευτικού κώδικα, θα είναι δημόσιος ή ιδιωτικός,  καθώς και οι όροι ένταξης σε αυτόν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος