FOLLOW US: facebook twitter

Μ. Κατρίνης: ‘’Η επικοινωνιακή διαχείριση είναι το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Μητσοτάκη’’

Ημερομηνία: 12-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Η συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού απογοήτευσε τους πολίτες της Ηλείας.


Κάποιος θα πρέπει να πει στον κ.Μητσοτάκη ότι υπάρχουν και άλλες περιοχές της χώρας που υπέστησαν ζημιές από την πύρινη λαίλαπα, εκτός από την πολύπαθη Εύβοια.

Υπάρχει η Ηλεία με 120.000 στρέμματα καμένης γης, ένας νομός που κάηκε για τρίτη φορά από το 2007, χωρίς όλα τα προηγούμενα χρόνια να έχει γίνει κάτι ουσιαστικό στην κατεύθυνση της αποκατάστασης και της ανασυγκρότησης της Ηλείας.

Υπάρχει ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας με πάνω από το 50% των χωριών να έχει υποστεί ζημιά και ο δήμος Πύργου με σοβαρές καταστροφές σε φυτικό κεφάλαιο σε δημοτικά διαμερίσματα.

Υπάρχουν επίσης η Μάνη, η Αρκαδία, η Ρόδος, η Μεσσηνία.

Ο κ.Μητσοτάκης στη συνέντευξή του επικεντρώθηκε στην πύρινη καταστροφή στην Εύβοια, προφανώς γιατί εκεί ήταν ισχυρότερη η δύναμη της εικόνας και των καταστροφών που έπληξαν την κυβέρνησή του και την προσωπική του εικόνα.

Δυστυχώς για τη χώρα ο κ.Πρωθυπουργός είναι εγκλωβισμένος στην επικοινωνιακή διαχείριση της εικόνας του, αρνούμενος να δει τα πραγματικά και υπαρκτά προβλήματα.

Προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν άμεσα οι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών, χωρίς τα φώτα της δημοσιότητας να είναι στραμμένα πάνω τους.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να υπερασπίζεται το μοντέλο του επιτελικού κράτους του, το οποίο κάηκε στις φλόγες και απεδείχθη ανίκανο να προετοιμάσει και να συντονίσει την κρατική παρέμβαση ώστε να αντιμετωπίσει την καταστροφή.

Η συγνώμη που είπε αποδεικνύεται προσχηματική, άλλωστε στη συνέντευξη τύπου έκανε διαρκείς αναφορές στο πόσο καλά τα έχει κάνει όλα η κυβέρνηση του.

Η συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού επιβεβαίωσε ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να αποκαταστήσει την τραυματισμένη εικόνα του.

Η απόδοση ευθυνών μπορεί να περιμένει, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.

Η Ηλεία και η Αρχαία Ολυμπία, όμως, δεν μπορούν να περιμένουν.

Απαιτείται να ενταχθούν άμεσα στο σχέδιο ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών.

Μαζί με την αναγέννηση του φυσικού περιβάλλοντος και την αποκατάσταση των υποδομών, να στηριχθούν άμεσα και ουσιαστικά οι κάτοικοι της περιοχής, οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι επιχειρήσεις που θα βιώσουν και πάλι τις συνέπειες της πρωτοφανούς φυσικής καταστροφής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος