FOLLOW US: facebook twitter

Μ. Κατρίνης: “Γιατί δε μονιμοποιούνται οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης που πληρούν τις προϋποθέσεις;”

Ημερομηνία: 27-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Ερώτηση κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κ. Μιχάλης Κατρίνης μαζί με τον αρμόδιο τομεάρχη Γιώργο Καμίνη αναφορικά με την αναστάτωση που έχει προκληθεί στο Πυροσβεστικό Σώμα, καθώς σε λίγες μέρες λήγει η προθεσμία για την μονιμοποίηση ή ανανέωση  των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης (Π.Π.Υ.).

Ειδικότερα, για έναν αριθμό πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης που ολοκληρώνει τη δεύτερη θητεία του με βάση τον Ν.3938/2011 και στο μεσοδιάστημα έχει αποκτήσει το απολυτήριο Λυκείου, ώστε να έχει δικαίωμα μονιμοποίησης, μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί αυτό το δικαίωμα, όπως είχε αποδοθεί σε συναδέλφους τους, της ίδιας κατηγορίας κατά το παρελθόν.

Αυτό συνιστά κατάφορη αδικία, αφού σε πυροσβέστες που έγιναν πενταετούς υποχρέωσης με βάση τον Ν.3938/2011 (κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ) και στο μεσοδιάστημα απέκτησαν τους απαραίτητους τίτλους σπουδών, ώστε να μονιμοποιηθούν (όπως προέβλεπε ο νόμος), δε δίνεται το δικαίωμα μονιμοποίησης παρά μόνο ανανέωσης της σύμβασης.

Ο Ηλείος βουλευτής ζητά από την Κυβέρνηση να αποδείξει ότι είναι ζωτικής σημασίας  να αποκτήσει το Πυροσβεστικό Σώμα καθεστώς πλήρους ετοιμότητας, αξιοποιώντας την εμπειρία των πυροσβεστών που καλύπτουν πάγιες ανάγκες και έχουν αποδεδειγμένη εμπειρία και ρωτά τον αρμόδιο υπουργό κ. Χρυσοχοϊδη:

  • Αν θα μονιμοποιήσει τους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης που συμπληρώνουν τη δεύτερη πενταετία και έχουν αποκτήσει τους απαραίτητους τίτλους σπουδών βάσει του Ν.3938/2011
  • Αν προτίθεται να εντάξει σε μόνιμες οργανικές θέσεις τους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης που προσλήφθηκαν από το 2019 ως σήμερα και οι οποίοι είναι απαραίτητοι στο πυροσβεστικό σώμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος