FOLLOW US: facebook twitter

Μ. Κατρίνης: “Επιτακτική για την Ηλεία και για όλη τη Δυτική Ελλάδα η επαρκής στελέχωση της καρδιοχειρουργικής κλινικής στο Π.Γ.Ν. Ρίο”

Ημερομηνία: 31-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική, Υγεία

Την ελλιπή λειτουργία της καρδιοθωρακοχειρουργικής κλινικής στο Π.Γ.Ν. Ρίο, αναδεικνύει με επίκαιρη ερώτησή του στον Υπουργό υγείας ο  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης.

Ο Ηλείος Βουλευτής, σημειώνοντας ότι η εν λόγω κλινική είναι η μοναδική καρδιοχειρουργική στην Ηλεία και τη Δυτική Ελλάδα, ζητά:

  • Να μπορέσει επιτέλους να λειτουργήσει και για έκτακτα περιστατικά εκτός από τα τακτικά ώστε να σταματήσουν οι διακομιδές στην Αθήνα.
  • Να επιλυθεί το πρόβλημα της ανεπάρκειας σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αφού τρεις μήνες μετά τα εγκαίνια της κλινικής, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, έχουν πραγματοποιηθεί μόλις 4 επεμβάσεις και το νοσηλευτικό προσωπικό έχει μεταφερθεί σε κλινικές covid.
  • Να επανεξεταστεί η επιστροφή ενός εκ των ελάχιστων καρδιοχειρουργών που παραμένει αδικαιολόγητα αποσπασμένος στην Αθήνα.

Η υγειονομική κάλυψη των πολιτών της Ηλείας και ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας ιδίως για περιστατικά τέτοιας σημασίας, όπως αυτά για τα οποία είναι αρμόδια η εν λόγω κλινική, πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για την Πολιτεία, γι΄ αυτό το λόγο και ο κ. Κατρίνης τονίζει ότι αν δε στελεχωθεί άμεσα και επαρκώς η καρδιοχειρουργική κλινική του Π.Γ.Ν. Ρίο, απειλείται η υγεία, σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και η ζωή των Ηλείων αλλά και των υπολοίπων κατοίκων της Δυτικής Ελλάδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος