FOLLOW US: facebook twitter

Μ. Κατρίνης: “Αδιανόητο να μεθοδεύεται επέκταση της δομής φιλοξενίας προσφύγων στη Μυρσίνη ερήμην της τοπικής κοινωνίας”

Ημερομηνία: 22-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Το ζήτημα της φύσης των εργασιών που διεξάγοντας στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και αιτούντων άσυλο στη Μυρσίνη αλλά και των σχεδιασμών της κυβέρνησης, έφερε με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Βουλευτής Ηλείας κ.Μιχάλης Κατρίνης προς τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκη.

Όπως αναφέρει ο κ.Κατρίνης, στο χώρο που λειτουργεί η δομή φιλοξενίας προσφύγων, το τελευταίο διάστημα διεξάγονται εργασίας που έχουν προκαλέσει ανησυχία στην τοπική κοινωνία μπροστά στο ενδεχόμενο να σχεδιάζεται η επέκταση και η αύξηση της χωρητικότητάς της.

Επισημαίνει ότι η ανησυχία εντείνεται από το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει το κλείσιμο 4 κέντρων φιλοξενίας, γεγονός που πιθανόν συνδέεται με την επέκταση άλλων κέντρων που θα κληθούν να φιλοξενήσουν μετανάστες.

Ο Μιχάλης Κατρίνης ζητά επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για το αν σχεδιάζεται η επέκταση της δομής αλλά και αν και από ποιον έχουν εγκριθεί οι εργασίες που εκτελούνται εκεί.

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι η αυτοδιοίκηση, οι τοπικές αρχές και κυρίως η τοπική κοινωνία δεν έχουν καμία ενημέρωση παρά το γεγονός ότι το  κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και αιτούντων άσυλο στη Μυρσίνη λειτουργεί σε ιδιόκτητο χώρο που έχει παραχωρηθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Σε δήλωση του, ο κ.Κατρίνης τονίζει:

‘’ Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και η κυβέρνηση οφείλουν να δώσουν απαντήσεις. Θεωρώ αδιανόητο να σχεδιάζουν κάποιοι να μετατρέψουν την περιοχή σε αποθήκη ανθρώπων, αγνοώντας την τοπική κοινωνία που έχει δείξει εδώ και χρόνια και τον ανθρωπισμό αλλά και την ευαισθησία της.’’


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος