FOLLOW US: facebook twitter

Κατώτερη των προσδοκιών η περίοδος των εκπτώσεων στον Πύργο

Ημερομηνία: 02-09-2022 | Συντάκτης:

-«Καμπανάκι» ενόψει χειμώνα χτυπά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Ηλ. Ξανθούλης

Κατώτερη του αναμενομένου ήταν η αγοραστική κίνηση στην περίοδο των εκπτώσεων στον Πύργο, καθώς το εισόδημα των περισσότερων πολιτών έχει ροκανιστεί εξαιτίας του πληθωρισμού και της ενεργειακής κρίσης. Η πρωτεύουσα της Ηλείας υποδέχθηκε αρκετούς ετεροδημότες, ενώ σταδιακά αυξάνεται και το ρεύμα των επισκεπτών κρουαζιέρας, χωρίς όμως αυτή η κατάσταση να μετουσιώνεται σε σημαντικό οικονομικό όφελος.

Όπως δήλωσε στην Πρωινή ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, η αγορά είχε κίνηση αλλά όχι την προσδοκώμενη.

«Δεν ήταν όπως άλλες χρονιές οι φετινές εκπτώσεις. Τα μαγαζιά έβγαλαν μεν κάποια έξοδα, αλλά όχι αυτό που αναμενόταν. Η Λευκή Νύχτα βοήθησε, ωστόσο οι περισσότεροι ετεροδημότες επισκέφθηκαν τα σπίτια τους για να μειώσουν τα έξοδά  τους, οπότε δεν κινήθηκαν ιδιαίτερα στην αγορά. Όσον αφορά τους τουρίστες της κρουαζιέρας, θέλει πολλή και μεθοδική δουλειά για να υπάρχει οικονομικό αποτύπωμα στην αγορά, ενώ με τα πρόσφατα γεγονότα η περιοχή δυσφημείται», τόνισε και πρόσθεσε πως το κόστος λειτουργίας των καταστημάτων είναι πλέον δυσβάσταχτο.

«Το κράτος επιδοτεί την ενέργεια, όμως και πάλι είναι πολύ υψηλό το κόστος. Εμείς ζητάμε τη μείωση του ΦΠΑ, αν όχι τον μηδενσιμό, τη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, την ενεργειακή αναβάθμιση των επαγγελματικών χώρων και τον μηδενικό ΦΠΑ αν θεσπιστεί ατομική χρήση στα φωτοβολταϊκά», σημείωσε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι το 60% των επιχειρήσεων της πόλης δεν έχουν πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό εξαιτίας των «πυροδανείων», γεγονός που δυσκολεύει τη ρευστότητα.

«Στην υπόλοιπη Ευρώπη, εκτός δανεισμού είναι μόνο το 12% των επιχειρήσεων. Εδώ είναι το 60%. Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος και πρέπει να καταλάβουμε ότι πόλη χωρίς αγορά και χωρίς καταστήματα δεν υπάρχει. Πρέπει να βοηθήσουν όλοι. Ήδη αρκετοί επαγγελματίες περιορίζουν το περιθώριο κέρδους, όμως και οι καταναλωτές πρέπει να βοηθήσουν και να αντιληφθούν τις επιπτώσεις των ηλεκτρονικών αγορών», ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος