FOLLOW US: facebook twitter

«Κάτω τα ξερά σας από τις συντάξεις»: Μικρή συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης

Ημερομηνία: 04-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Με μικρή συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε η 24ωρη απεργία στην Ηλεία ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης το οποίο αλλάζει δραστικά τα εργασιακά και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Στα πλαίσια της κινητοποίησης, συγκέντρωση πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στην πλατεία ΟΤΕ ενώ στις σχετικές ομιλίες τονίστηκε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης καταργούν τις χρόνιες κατακτήσεις των εργαζομένων.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν Συνδικάτα, Σωματεία και Συνταξιούχοι, υποστηριζόμενοι από το ΠΑΜΕ ενώ στην απεργία της ΓΣΕΕ, συμμετείχαν και με στάση εργασίας που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, δημοτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι. 

«Κάτω τα ξερά σας από τις συντάξεις»

Τον χορό των κινητοποιήσεων άνοιξαν προχθές οι συνταξιούχοι Αρκετές εκατοντάδες συνταξιούχοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα με αφορμή τη  παγκόσμια μέρα ηλικιωμένων υποστηρίζοντας ότι ο αγώνας τους δεν αφορά μόνον αυτούς αλλά και τις επόμενες γενιές, που θα βιώσουν την απαξίωση και το γκρέμισμα της δημόσιας ασφάλισης.

Ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ,  μίλησε για περικοπές ύψους 40% στις κύριες συντάξεις τα τελευταία χρόνια της μνημονιακής περιόδου και σε ποσοστό 60% στις επικουρικές.

«Η γενιά μας είδε κυβερνήσεις να έρχονται, να φεύγουν, να ανασχηματίζονται. Ο αγώνας μας συνεχίζεται. Με την κερκόπορτα που άνοιξε ο νόμος Κατρούγκαλου, η Ν.Δ. θα αλλάξει τον δημόσιο χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης και γι’ αυτό απαιτείται συστράτευση συνταξιούχων και εργαζομένων. Οι ασφαλιστικές τρίβουν τα χέρια τους», υποστήριξε.

Σφοδρή κριτική στις αντεργατικές δηλώσεις Μητσοτάκη

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η αντεργατική ανάρτηση του πρωθυπουργού ανήμερα της γενικής απεργίας που είχαν κηρύξει σωματεία και οργανώσεις. ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝ. ΑΛΛ. και ΚΚΕ δεν άφησαν αναπάντητη την πρόκληση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε προς τους συνδικαλιστές και έκανε λόγο για «απεργία της μειοψηφίας», διαφημίζοντας, παράλληλα, τις νέες αντισυνδικαλιστικές διατάξεις που προωθεί η κυβέρνησή του.

Τσίπρας: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει δυσανεξία στις απεργίες»

Σκληρή γλώσσα επέλεξε να χρησιμοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας λόγο για ακραία συντηρητική αντίληψη από πλευράς Κυριάκου Μητσοτάκη και κατηγορώντας τον πως έχει «δυσανεξία στις απεργίες, δυσανεξία στη διαφορετική άποψη, δυσανεξία στα εργασιακά δικαιώματα, δυσανεξία και στη Δημοκρατία».

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί. Οι Έλληνες κουράστηκαν, πλέον, να δοκιμάζονται από πρακτικές περασμένων δεκαετιών. Είναι καιρός να πάμε μπροστά.

Και θα πάμε!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος