FOLLOW US: facebook twitter

Κατήργησαν το ταχυδρομείο Λαμπείας

Ημερομηνία: 16-05-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Η επιχειρούμενη ΚΑΤΆΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ Λαμπείας Ηλείας (ΤΚ 27063) και η απαράδεκτη και περιπαικτική απάντησή των ΕΛΤΑ Α. Ε., σε ΑΊΤΗΜΑ των κατοίκων της χειμαζόμενης πλέον ορεινής Ηλείας


ΣΧΕΤΙΚΑ: α. Το υπ.αρ. 2603/2-2-2022 ΥΠΟΜΝΗΜΑ μας

                 β. Η υπ. αρ. 5.4/175/162 απάντησή σας

            Κυρία Διευθύντρια

            Με λύπη, οργή και αγανάκτηση πήραμε την «απάντησή» σας με το άνω σχετ (β) έγγραφό σας, σε δικό μας ΑΙΤΗΜΑ που στείλαμε αρμοδίως με το άνω σχετ.(α) έγγραφό μας.


            Και χαρακτηρίζουμε έτσι την απάντησή σας, που έχει ως εξής:

«Το Ταχυδρομικό Κατάστημα Λαμπείας λειτουργεί και εξυπηρετεί το συναλλασσόμενο κοινό δύο (2) φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Παρασκευή. Επίσης εκτελεί τη διανομή κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, σε δεκαεννέα (19) οικισμούς συνολικού πληθυσμού 2.095 κατοίκων»

Γιατί, η «απάντηση» αυτή που μας λέει αυτά που γνωρίζουμε όλοι (δηλαδή πως κατάντησαν ένα ιστορικό και πρώην θαλερό Ταχυδρομείο), με όλες κι όλες τρεις (3) αράδες μέσα στον πολυλογικό 33 αράδων ορυμαγδό λέξεων – γενικών θέσεών σας περί των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών της χώρας. Με απλά λόγια  η απάντηση αυτή αποτελεί μνημείο γραφειοκρατικής αγκύλωσης και αναλγησίας που περιπαίζει τους ατυχείς και χειμαζόμενους κατοίκους μιας φτωχής, απομονωμένης περιοχής που είχαν το Ταχυδρομείο και τον Ταχυδρόμο τους μια καθημερινή ανάγκη και ένα αποκούμπι τους.

Εμείς μετά το ΑΙΤΗΜΑ μας, με τεκμηριωμένες περιληπτικές θέσεις που προφανώς δεν διαβάσατε τι λέμε, περιμέναμε σεβασμό και ανάλογη συμπεριφορά έστω με κάποια λογικά επιχειρήματα.


Επειδή όμως, ως πολίτες αυτής της χώρας, επιμένουμε στο ΑΙΤΗΜΑ μας, και πάλι επανερχόμαστε:

  1. Το ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ και ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ στην απομονωμένη δυσχείμερη περιοχή μας  δεν είναι μια απλή Υπηρεσία προς τον πολίτη, αλλά καθημερινή κοινωνική  ανάγκη ανάλογη με την ανάγκη που έχει ένα απομονωμένο μικρό νησί  ενός γιατρού και ενός δασκάλου. Και δεν μετράει ο αριθμός των «πελατών», αλλά η εξυπηρέτηση του φτωχού αγρότη- κτηνοτρόφου-γεωργού, του ξωμάχου που είναι μακριά μέχρι και 60-90 χιλιόμετρα από το κέντρο και φυσικά στερείται στοιχειώδους ηλεκτρονικής γνώσης αλλά και εξυπηρέτησης.
  2. Ένα καινούργιο, ανάλγητο στοιχείο που διέπραξε η Υπηρεσία σας. Δώσατε προσφάτως εντολή η Ταχυδρομική αλληλογραφία πλέον να μην παραδίδεται στο (έστω αποδυναμωμένο) Ταχυδρομείο Λαμπείας, αλλά να αναγκάζεται η εποχιακή υπάλληλος Λαμπείας να μεταβαίνει 25χλμ στο Ταχυδρομείο Λάλα (Το Λάλα απέχει 15χλμ από το Ταχυδρομείο Αρχ.Ολυμπίας)   για να παραλάβει την αλληλογραφία(!!!). Και να φανταστεί κάποιος ότι το Αυτοκίνητο των ΕΛΤΑ περνάει κάθε μέρα ακριβώς έξω από το Ταχυδρομείο Λαμπείας, που δεκαετίες μέχρι τώρα παρέδιδε σε καθημερινή βάση  την Αλληλογραφία!…
  3. Το ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΛΑΜΠΕΙΑΣ, ευρίσκεται στον μεγάλο οδικό άξονα της Ε.Ο.111 Πατρών-Τριπόλεως και είναι το μοναδικό σε μια διαδρομή 170 χιλιομέτρων και καλύπτει όλο τον ορεινό όγκο, όχι μόνο της Ηλείας (με τους 19 οικισμούς και τους 2090 κατοίκους που αναφέρετε) αλλά πολλαπλάσιους οικισμούς και κατοίκους και των τριών Νομών Ηλείας-Αρκαδίας-Αχαίας  που προστρέχουν στην Λαμπεια για εξυπηρέτηση τους.

    Κυρία Διευθύντρια και αποδέκτες αυτής της ΑΝΑΦΟΡΑΣ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ μας καθύλην αρμόδιοι

      Για μια ακόμη φορά σας ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ  να διαβάσετε τις δικές μας αιτιάσεις και επιχειρήματα που διατυπώνονται με έντονο τρόπο (λόγω της προκλητικής (μη) «απάντησης» με το άνω β.σχετικό), και σας ΚΑΛΟΥΜΕ να δείτε το δίκαιο του ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ μας και να μας ικανοποιήσετε, με την επαναφορά της  κανονικής και εύρυθμης λειτουργίας του ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ ΛΑΜΠΕΙΑΣ.

      Εν αναμονή ενεργειών και απαντήσεώς σας συντόμως.


Με τιμή

Ο πρόεδρος του «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΒΡΗΣ» 

Σωτήρης Σωτηρόπουλος

(πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών “ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ”) 



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος