FOLLOW US: facebook twitter

Καθυστερήσεις στην αναγνώριση των πτυχίων τους καταγγέλλουν 1.000 απόφοιτοι

Ημερομηνία: 24-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Μεγάλες καθυστερήσεις στην αναγνώριση των πτυχίων τους καταγγέλλουν πάνω από 1.000 απόφοιτοι ευρωπαϊκών πανεπιστημίων και ζητούν την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας. Οι απόφοιτοι δηλώνουν ότι περιμένουν σχεδόν τρία χρόνια προκειμένου να λάβουν επαγγελματική αναγνώριση με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εργαστούν.

«Η εκπαιδευτική χρονιά ξεκίνησε και εμείς δεν έχουμε άλλη δύναμη και υπομονή ώστε να περάσει και αυτό το έτος χωρίς να έχουμε την αναγνώριση στα χέρια μας. Αντιμετωπίζουμε όλοι μας σοβαρά βιοποριστικά ζητήματα, τα οποία μας έχουν επηρεάσει σε πολλά επίπεδα» τονίζουν, μεταξύ άλλων, οι απόφοιτοι και υπογραμμίζουν ότι έχουν καταθέσει εδώ και χρόνια στο υπουργείο Παιδείας, και συγκεκριμένα στο τμήμα του Συμβουλίου Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ), αίτηση για αναγνώριση των επαγγελματικών τους προσόντων.

Όπως αναφέρουν οι φοιτητές, «παρόλο που ο νόμος λέει ότι θα πρέπει να λαμβάνουμε απάντηση μέσα σε τέσσερις μήνες από την ημερομηνία κατάθεσης, δυστυχώς οι απαντήσεις που δίνονται αυτήν τη στιγμή αφορούν αιτούντες του Μαρτίου και του Απριλίου του 2017. Σε τρεις μήνες μπαίνουμε στο 2020 και εμείς είμαστε αναγκασμένοι να είμαστε δέσμιοι του υπουργείου Παιδείας και να περιμένουμε έως και τρία χρόνια για να λάβουμε την αναγνώριση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος