FOLLOW US: facebook twitter

Καθήλωσε το κοινό ο «Οιδίποδας» στο Θέατρο Φλόκα!

Ημερομηνία: 19-08-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Μοναδικές στιγμές βίωσαν οι θεατές που κατέκλυσαν το Θέατρο Φλόκα στην Αρχαία Ολυμπία το βράδυ του Σαββάτου για να παρακολουθήσουν τον «Οιδίποδα Τύραννο». Οι πρωταγωνιστές της παράστασης απέδωσαν εξαιρετικά τα βαθιά νοήματα της τραγωδίας, προσεγγίζοντας με σεβασμό το αρχαίο κείμενο και μεταφέροντάς το στο κοινό χωρίς υπερβολές.

Ο «Οιδίπους» Δημήτρης Λιγνάδης κέρδισε τις εντυπώσεις με την ερμηνεία του, καθώς ξεδίπλωσε όλες τις πτυχές του τραγικού ήρωα με εκφραστική απλότητα και παρουσίασε τις μεταλλάξεις του με συνοχή που κρατούσε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού.

Ξεκινώντας ως βασιλιάς που συγκρούεται με τον μάντη Τειρεσία και μετά τον ικετεύει να μάθει την αλήθεια και καταλήγοντας στην αυτοανακήρυξή του σε μίασμα της πόλης, ο Δημήτρης Λιγνάδης παρουσίασε στο κοινό της Ηλείας την ασύλληπτη τραγικότητα που κουβαλά ο Οιδίποδας από τη μέρα της γέννησής του, φτάνοντας στην κορύφωση της αυτοτύφλωσης με μια ερμηνεία βαθιά σπαρακτική αλλά όχι επιτηδευμένη και υπερβολική. Η πορεία προς την ανακάλυψη της αλήθειας και η επιβεβαίωση του χρησμού ότι ο Οιδίποδας θα σκοτώσει τον πατέρα του, Λάιο, και θα παντρευτεί τη μητέρα του, Ιοκάστη, ήταν δοσμένη με τέτοιο τρόπο που έκανε και τους θεατές συμμέτοχους.

Η σκηνοθεσία του Κων/νου Μαρκουλάκη ήταν στη γραμμή του λιτού σκηνικού, με κεντρικό σημείο σε όλη την παράσταση τα δεκάδες εγκαταλελειμμένα μωρά, θυμίζοντας σε όλους πού μπορούν να οδηγήσουν οι αμέτρητοι «Οιδίποδες» που γεννιούνται και δίχως οίκτο προορίζονται για θάνατο. Το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού στους συντελεστές της παράστασης επισφράγισε την αποδοχή μιας εξαιρετικής παράστασης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος