FOLLOW US: facebook twitter

Καθηγητές και γονείς στον δήμαρχο Πύργου για τα φαινόμενα παραβατικότητας στο 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο

Ημερομηνία: 13-12-2022 | Συντάκτης:
  • Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Δεν μπορούμε να είμαστε θεατές σε επικίνδυνα φαινόμενα για τους μαθητές»

Ευρεία σύσκεψη με καθηγητές, γονείς και μαθητές για την αντιμετώπιση παραβατικών φαινομένων που έλαβαν μέρος στο 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο Πύργου, είχε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, παρουσία του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Ανδρέα Ζέρβα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Πλεμμένος, ο διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Γιώργος Κομιώτης, η υποδιευθύντρια Δέσποινα Ηλιοπούλου, ο διευθυντής του 2ου Λυκείου Τιμόθεος Κόρδας, κι εκπρόσωποι των γονέων και του 15μελούς συμβουλίου.

Συζητήθηκαν εκτενώς προτάσεις και λύσεις για τα φαινόμενα που απασχολούν τη σχολική κοινότητα. Από την πλευρά του, ο κ. Αντωνακόπουλος πρότεινε και θα καθιερώσει τη διεύρυνση του ωραρίου ιδιωτικής φύλαξης στο σχολείο, με ενισχυμένη βάρδια. Επιπλέον προτάθηκε να ανυψωθεί το διαχωριστικό μεταξύ σχολείου και πάρκου ΣΠΚ και να μπουν νέες κλειδαριές σε όλες τις τάξεις του σχολείου για τη φύλαξη των προσωπικών αντικειμένων των μαθητών στα διαλείμματα.

     Μετά τη σύσκεψη ο κ. Αντωνακόπουλος δήλωσε: «Στο πλαίσιο μιας συστηματικής παραβατικότητας που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια ευρύτερα στο χώρο της εκπαίδευσης, έχουμε και στον Πύργο το μερίδιό μας. Παρατηρήθηκαν κάποια φαινόμενα και προσπαθούμε στο πλαίσιο μιας ειρηνικής αντιμετώπισης του θέματος να αφομοιώσουμε στην ομαλότητα τα παιδιά που – για τους όποιους λόγους – έχουν πάρει έναν δρόμο παραβατικότητας. Δεν θέλουμε την απομόνωση αυτών των παιδιών αλλά την συνύπαρξη. Δεν μπορούμε να είμαστε θεατές σε επικίνδυνα φαινόμενα για τους μαθητές. Ως Δήμος, θα πάρουμε περισσότερα μέτρα φύλαξης στο μέτρο της νομιμότητας.

Τέτοια φαινόμενα όμως πρέπει ως κοινωνία συνολικά, να μας απασχολήσουν και να μας προβληματίσουν».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος