FOLLOW US: facebook twitter

Καθαρό νερό από το Διυλιστήριο στις βρύσες της Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 05-04-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

fragma-pineiou-diulistirio-nerou

Ελεγμένο και άριστης ποιότητας

– Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο δήμαρχος Ήλιδας

Καθαρό νερό πίνουν πλέον από τις βρύσες τους οι δημότες της Αμαλιάδας. Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, το νερό του διυλιστηρίου που τρέχει από τις βρύσες, αρχικά στην πόλη της Αμαλιάδας, είναι πεντακάθαρο και αρίστης ποιότητας. Σε αυτό συναινούν και δειγματοληπτικοί έλεγχοι που έγιναν, τόσο στους αγωγούς όσο και σε σπίτια δημοτών.

Όπως ανέφερε ο κύριος Χριστοδουλόπουλος: «Ενημερώνω τους δημότες ότι έχει δοθεί το νερό από το διυλιστήριο της λίμνης, στην πόλη της Αμαλιάδας εδώ και δέκα ημέρες. Πρόκειται για νερό αρίστης ποιότητας. Κάναμε πολλές δειγματοληψίες, ακόμα και μέσα από βρύσες σπιτιών, ούτως ώστε να γνωρίζουμε τι νερό βγαίνει και από αγωγούς που δεν είναι ακόμα αλλαγμένοι.

Τα δείγματα που συλλέξαμε και εξετάστηκαν, μας έδειξαν ότι το νερό είναι αρίστης ποιότητας  και ως εκ τούτου οι δημότες της Αμαλιάδας μπορούν να πίνουν άφοβα νερό από τις βρύσες τους και να το χρησιμοποιούν για κάθε χρήση. Αυτά ισχύουν για την πόλη της Αμαλιάδας.

Ήδη έχω δώσει εντολή στην Υπηρεσία ύδρευσης, σε συνεργασία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Ζάρρα και τον Διευθυντής της Χρήστο Παπεγεωργίου, να ξεκινήσει το νερό να πηγαίνει και σε ένα ένα χωριό. Να έχουν και τα χωριά μας καθαρό νερό από το διυλιστήριο. Αυτό δεν είναι εύκολο να τελειώσει αμέσως και θα πάρει κάποιο χρονικό διάστημα λίγων ημερών, μέχρι να υδροδοτηθούν όλα τα χωριά.

Δεν ανακοίνωσα αμέσως την υδροδότηση με καθαρό νερό από το διυλιστήριο, διότι είχαμε να λύσουμε προβλήματα με τον αγωγό. Όπως καταλαβαίνετε δεν είναι δυνατόν να δώσουμε το νερό, χωρίς να  έχει σταθεροποιηθεί η λειτουργία του διυλιστηρίου και σε λίγο διάστημα που βγήκαν τα προβλήματα, να δώσουμε και πάλι στους δημότες νερό από τις γεωτρήσεις. Γι’ αυτό και καθυστερήσαμε για λίγες ημέρες να μιλήσουμε για το θέμα.

Σήμερα με χαρά σας ανακοινώνω ότι πίνουμε άφοβα νερό από το διυλιστήριο στην πόλη της Αμαλιάδας. Σε κάθε χωριό που θα πηγαίνει το νερό, θα ενημερώνονται ο πρόεδρος και οι κάτοικοι, ενώ θα βγαίνουν και ανακοινώσεις στο τύπο.  Έτσι θα ξέρει το κάθε χωριό πότε θα μπορεί να πιεί νερό. Σιγά σιγά τα χωριά που είναι κάτω από τη Δάφνη θα πάρουν νερό από το διυλιστήριο και θα λυθεί ένα πρόβλημα που κρατούσε εδώ και δεκαετίες.

Το νερό, επίσης, δεν είναι μόνο για τον Δήμο Ήλιδας, είναι και για τον Δήμο Πηνειού και τον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Και εκεί πάει νερό, χωρίς να γνωρίζω που το κατευθύνουν οι υπηρεσίες ύδρευσης. Έχω ζητήσει από τους δύο δημάρχους να συναντηθούμε, κάτι που θα συμβεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος