FOLLOW US: facebook twitter

Καθαρίζεται και ομορφαίνει το Κατάκολο ενόψει καλοκαιριού

Ημερομηνία: 28-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Περιβάλλον
Εργασίες από το δήμο Πύργου μέσα στο λιμάνι και  από το τοπικό συμβούλιο μέσα στο επίνειο

Σε εργασίες καθαριότητας ενόψει Πάσχα και κυρίως ενόψει καλοκαιριού και καθόδου των παραθεριστών και τουριστών με το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν, προχώρησε το τοπικό συμβούλιο Κατακόλου καλύπτοντας όπως αναφέρουν  το κόστος από το ταμείο τους  αλλά και με προσωπική εργασία.

Οι εργασίες ξεκίνησαν από το γήπεδο προς το Κατάκολο, καθώς όπως αναφέρουν στόχος της Τ.Κ είναι να δημιουργηθεί ένας  χώρος περιπάτου περίπου ενός χιλιομέτρου, καθαρός όπου οι πεζοί μπορούν να τον διαβαίνουν με ασφάλεια, προσβάσιμος για όλες τις ηλικίες, που  θα ξεκινάει από την Συκιά και θα καταλήγει στο δημοτικό γήπεδο Κατακόλου.  Εκεί θα μπορούν, εφόσον αυτό είναι εφικτό λόγω των συνθηκών, να περπατήσουν και να αθληθούν όσοι το επιθυμούν ή ακόμα και να παίξουν στο γήπεδο γνωρίζοντας στον κόσμο ότι θα μένει ανοικτό και με αναμμένους τους προβολείς τις βραδινές ώρες. Παράλληλα  ο χώρος αυτός  θα γίνει προσπάθεια να ομορφύνει και να εμπλουτιστεί με διαφορά φυτά.

May be an image of road

Τις προηγούμενες ημέρες με την συνδρομή συνεργείου των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Πύργου και την συμβολή του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιάννη Αργυρόπουλου, έγιναν και εργασίες συντήρησης του κοινοτικού γραφείου Κατακόλου κατόπιν αιτήματος του τοπικού συμβουλίου. Για τον λόγο αυτό ευχαριστούν και τον κ. Αργυρόπουλο αλλά και τους εθελοντές του Κατακόλου που βοήθησαν στο καθάρισμα και στο τελικό αποτέλεσμα, καθώς τώρα πλέον υπάρχει ένα ανακαινισμένο, καθαρό και οργανωμένο κοινοτικό κατάστημα.

May be an image of road and tree

Καθαριότητα και στο λιμάνι από την Υπηρεσία πρασίνου του δήμου

Και επειδή το λιμάνι Κατακολου είναι το  πιο σημαντικό σημείο για την τοπική οικονομία και για τον τουρισμό της περιοχής, χθες το πρωί η Υπηρεσία Πρασίνου του δήμου με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Μαρίνο Αχτύπη προχώρησαν σε ευπρεπισμό και καθαριόητα όλων των χώρων του λιμένα.Καθάρισαν το αλσύλιο με τρακτέρ και το συνεργείο της υπηρεσίας και φύτεψαν λουλούδια σε όλες τις γλάστρες του λιμανιού. .


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος