FOLLOW US: facebook twitter

Καθαρίστηκαν ρέματα και ποταμοί στον κάμπο των Μακρισίων – Εργολαβία από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Ηλείας

Ημερομηνία: 15-10-2020 | Συντάκτης:

Σε συντήρηση και αποκατάσταση υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων  στην περιοχή των Κρεστένων προχώρησαν τις προηγούμενες ημέρες οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Ηλείας, σε συνεργασία με τον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Στόχος ήταν να καθαριστούν τα ρέματα για να αποτραπεί ο κίνδυνος πλημμύρας στον κάμπο των Μακρισίων, ο οποίος… παραδοσιακά πλημμύριζε με την πρώτη ισχυρή βροχόπτωση και κατέστρεφε τις καλλιέργειες, διότι τα νερά δεν αντλούνταν άμεσα εξαιτίας της χαμηλής ισχύος του αντλιοστασίου του ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού.

Τις προηγούμενες ημέρες καθαρίστηκαν ο Σελινούντας, τα ρέματα Καλλικώμου, Μακρισίων, Κόβιτσας, κ.ά. τα οποία συνολικά υπερβαίνουν τα 20 χλμ.

Όπως ανέφερε στην Πρωινή ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Γριβάκης, καθαρίστηκε η πυκνή βλάστηση, έγινε άρση των φερτών υλικών και αποκαταστάθηκαν προβλήματα σε υφιστάμενα αντιπλημμυρικά έργα σε ποταμούς και χειμάρρους της περιοχής.

«Υλοποιήθηκε μια πολύ καίρια και σημαντική παρέμβαση από την ΠΕ Ηλείας, διότι καθαρίστηκαν εγκαίρως ρέματα που άλλες χρονιές προκαλούσαν πλημμύρες στις εκτάσεις του κάμπου των Μακρισίων και στην ευρύτερη περιοχή. Πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τα όποια καιρικά φαινόμενα προκύψουν τον χειμώνα και ότι δεν θα έχουμε τις καταστροφές των προηγούμενων ετών. Θέλω να ευχαριστήσω τον προϊστάσμενο της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Ηλείας, κ. Καλογερόπουλο, την προϊσταμένη του τμήματος Δομών Περιβάλλοντος, κα Αρκουμάνη, και τον μηχανικό που επέβλεψε το έργο κ. Χριστοδουλόπουλο», δήλωσε ο κ. Γριβάκης.

Η παρέμβαση υλοποείται από πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ΣΑΕΠ 501), προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος