FOLLOW US: facebook twitter

Καθαρισμός της κομβικής τάφρου στο Βαρθολομιό

Ημερομηνία: 16-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Περιβάλλον
Με απόφαση αντιπεριφερειάρχη ύστερα από αίτημα του δήμου Πηνειού

Εργασίες καθαρισμού της αποστραγγιστικής τάφρου Τ15 στο Βαρθολομιό υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ύστερα από σχετικό αίτημα του Δήμου Πηνειού.

Οι εργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη σε μια προσπάθεια θωράκισής της περιοχής από πλημμυρικά φαινόμενα.

Με τη χρήση κατάλληλων μηχανημάτων έργου η αποστραγγιστική τάφρος καθαρίζεται από τη βλάστηση που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια καθώς και από διαφορά αλλά υλικά, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή ροή των υδάτων και να αποφευχθούν πλημμύρες που θα προκαλέσουν σημαντικές ζημιές στην πόλη του Βαρθολομιού και  στις καλλιέργειες.

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη παρέμβαση, αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας της Περιφέρειας με τον Δήμο Πηνειού, αφορά εργασίες καθαρισμού καναλιού μήκους 2 χλμ.

Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος βρέθηκε με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Μαφρέδα στο σημείο όπου ξεκίνησε το έργο καθαρισμού.

Ο Δήμαρχος δήλωσε: «Το κομβικό αποστραγγιστικό κανάλι Τ12 για την πόλη του Βαρθολομιού καθαρίζεται με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου , τον οποίο ευχαριστούμε για την πρωτοβουλία που πήρε, όπως φυσικά και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Ήταν αίτημα που είχαμε θέσει από την περίοδο του «Ιανού» και τώρα με την νέα επιδείνωση των καιρικών φαινομένων που είχαμε προ ημερών, δόθηκε η δυνατότητα στην Πολιτική Προστασία  μέσω εργολαβίας να ξεκινήσει το έργο που θα συμβάλλει στην πολύ καλή απορροή των ομβρίων υδάτων στην πόλη του Βαρθολομιού.  Είναι μια γενναία παρέμβαση αφού μετά από χρόνια γίνεται καθαρισμός σε μήκος δύο χιλιομέτρων. Διαβεβαιώνω τους δημότες μας ότι θα είμαστε πάντα κοντά τους για να δίνουμε άμεσα λύση σε κάθε πρόβλημα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος