FOLLOW US: facebook twitter

Καθάρισε και η Σπιάντζα

Ημερομηνία: 07-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

spiantza-apokomidiΠάνω από 120 τόνοι σκουπιδιών απομακρύνθηκαν

Σε μίνι ΧΑΔΑ είχε μετατραπεί για μήνες η είσοδος του οικισμού της Σπιάντζας στον Πύργο. Από το απόγευμα της Τετάρτης μετά από μεγάλη προσπάθεια απομακρύνθηκε και το τελευταίο σκουπίδια και πλέον μπαίνει τάξη στο πρόγραμμα της αποκομιδής με τα «φρέσκα» σκουπίδια να μεταφέρονται στο ΧΥΤΥ της Τριανταφυλλιάς για επεξεργασίας.

Οι κάτοικοι στην περιοχή με χαρά και ανακούφιση είδαν να φτάνουν στην Σπιάντζα τα συνεργεία του δήμου με εφτά κοντέινερ. Αν υπολογίσουμε πως κάθε ένα χωρά να μεταφέρει είκοσι τόνους σκουπιδιών, εύκολα καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως εκεί βρίσκονταν περίπου 140 τόνοι. Η επιχείρηση «καθαριότητα Σπιάντζας» ξεκίνησε στις πέντε το απόγευμα της Τετάρτης και ολοκληρώθηκε στις 11.30 βράδυ, αφότου μαζεύτηκαν όλα τα σάπια σκουπίδια από το σημείο.

spiantza-apokomidi2Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Οικιστών Σπιάντζας Γιώργος Μπρης «…επιτέλους ύστερα από ένα χρόνο δόθηκε τέλος στο μαρτύριο της Σπιάντζας με τα σκουπίδια. Ευχαριστούμε και τα τοπικά ΜΜΕ για την προβολή του προβλήματος. Από εδώ και πέρα πρέπει ένα καταλάβουμε ότι πλέον είναι ευθύνη όλων μας, να μη γίνει η περιοχή ξανά σκουπιδότοπος. Ο δήμος πρέπει άμεσα να τοποθετήσει κάδους, ώστε κάθε δεύτερη ημέρα να έχει η αποκομιδή σωστή ροή προς την Τριανταφυλλιά και να μην ξαναζήσουμε τις ίδιες στιγμές ποτέ ξανά».

Να σημειώσουμε πως στην περιοχή δεν κατέληγαν μόνο τα σκουπίδια των οικιστών, αλλά και πολλών άλλων κατοίκων που θεώρησαν πως αντί να επιβαρύνουν την γειτονιά τους, τα μετέφεραν εκεί, αδιαφορώντας για το μαρτύριο των κατοίκων που βρέθηκαν να «φιλοξενούν» για μήνες δεκάδες τόνους σκουπιδιών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος