FOLLOW US: facebook twitter

«Καθαρή» από κρούσματα η Ζαχάρω – Αρνητικά τα τεστ όσων είχαν έρθει σε επαφή με φορεί COVID-19 από την Κρέστενα

Ημερομηνία: 13-10-2020 | Συντάκτης:

Ευχάριστα είναι τα νέα από τη Ζαχάρω, καθώς χθες βγήκαν αρνητικά τα τεστ τριών υπαλλήλων από δημόσια υπηρεσία της πόλης,  εκ των οποίων ο ένας είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα από την περιοχή τωνΚρεστένων κατά την περασμένη εβδομάδα και στη συνέχεια με τους άλλους δύο συναδέλφους του.

Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως, Προκόπης Παπαζαφείρης δήλωσε στην «Πρωινή» ότι δεν χρειάζεται πανικός και διασπορά φημολογίας στους πολίτες, παρά μόνο τήρηση των μέρων προστασίας από τον κορονοϊό.

«Τα τεστ των τριών υπαλλήλων είναι καθαρά, οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας επ΄αυτού ούτε χρειάζεται να αναπτύσσεται τέτοια φημολογία. Συστήνουμε στους πολίτες να τηρούν απαρέγκλιτα τα μέτρα του ΕΟΔΥ για την προστασία από τη διασπορά του κορονοϊού», τόνισε και πρόσθεσε ότι το Κέντρο Υγείας Ζαχάρως είναι έτοιμο να ξεκινήσει τη διαδικασία διενέργειας τεστ κορονοϊού σε «ύποπτα» κρούσματα.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι και περιμένουμε από την 6η ΥΠΕ να ολοκληρώσει μια γραφειοκρατική διαδικασία για τον τρόπο μεταφοράς των δειγμάτων από το ΚΥ Ζαχάρως. Τα τεστ θα γίνονται στον χώρο του ΚΗΦΗ από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, ενώ τις ημέρες που έχουμε εφημερία, θα είναι 24ωρη η δυνατότητα λήψης δειγμάτων», σημείωσε.

Υπενθυμίζεται πως το ΚΥ Ζαχάρως, το ΚΥ Γαστούνης και το ΚΥ Πύργου είναι τα τρία Κέντρα Υγείας που εντάχθηκαν στο πλάνο του υπουργείου Υγείας για να διενεργούν τεστ και να αποσυμφορήσουν το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου και τη Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος