FOLLOW US: facebook twitter

Καθαρές κουβέντες ζήτησε ο Λυμπέρης από το Παν/μιο Πατρών

Ημερομηνία: 27-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Τον προβληματισμό του για τις επιθυμίες της ακαδημαϊκής κοινότητας του ιδρύματος εξέφρασε ο δήμαρχος Ήλιδας

Ξεκάθαρη θέση και στάση από τη διοίκηση του Πανεπιστημίου Πατρών ζήτησε στη χθεσινή του τοποθέτηση στο περιφερειακό συμβούλιο ο δήμαρχος Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης, σχετικά με τον χαρακτήρα που θέλει για το ίδρυμα, προκειμένου να διαμορφωθεί μέτωπο διεκδίκησης και δράσης γύρω από ένα κοινό στόχο.

Ο κ. Λυμπέρης εξέφρασε την επιθυμία του για ένα πανεπιστήμιο Πατρών διεθνούς εμβέλειας, ωστόσο διατύπωσε και τον προβληματισμό του για το αν αυτό αποτελεί και ξεκάθαρη επιθυμία της πανεπιστημιακής κοινότητας.

«Το πανεπιστημιακό ίδρυμα αυτής της περιφέρειας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, θέλω και θέλουμε πιστεύω όλοι μας, να συνεχίσει και να είναι ένα πανεπιστήμιο όχι μόνο εθνικής αλλά και διεθνούς εμβέλειας Το ζήτημα που έχει προκύψει τώρα είναι ο προβληματισμός που πρέπει η πανεπιστημιακή κοινότητα, οι πανεπιστημιακοί μας δάσκαλοι στο πανεπιστήμιο της Πάτρας να μας αποσαφηνίσουν σε σχέση με την εξακτίνωση αυτού του πανεπιστημίου. Αυτό νομίζω είναι το ζητούμενο σήμερα και αυτό θα ήταν και το χρήσιμο από όλους μας, αν μπορούσαμε να ομογενοποιηθούμε και να παρθεί μία απόφαση από το περιφερειακό συμβούλιο ει δυνατόν ομόφωνη στα περισσότερα ζητήματα, η οποία θα ήταν πιστεύω και η σοβαρότερη πίεση στην πολιτική ηγεσία, τους βουλευτές προκειμένου του νόμου πρώτα τους κυβερνητικούς και τους υπόλοιπους, αλλά και στο υπουργείο Παιδείας για την τύχη του πανεπιστημιακού Ιδρύματος σε σχέση με τον πυρήνα του που είναι στην Πάτρα αλλά και με τις ακτίνες του, τις  σχολές που εξακτινώνονταιστιςπέντε πόλεις», τόνισε ο κ. Λυμπέρης και πρόσθεσε ότι  και τα αντίστοιχα ιδρύμα της χώρας έχουν περιφερειακή δομή.

«Αν όλοι σήμερα καταλήξουμε πως αυτή η δομή στο εξής είναι η ενδεδειγμένη, γιατί στο παρελθόν δεν έχει φανεί να υπάρχει ως φιλοσοφία της επιστημονικής κοινότητας του Πανεπιστημίου Πατρών, τότε να καθίσουμε όλοι μας να αποφασίσουμε να συμβάλουμε με κάθε τρόπο και οικονομικά -γιατί το έχουμε κάνει Όλοι οι δήμαρχοι και οι δημοτικές αρχές διαχρονικά σε αυτές τις πόλεις- και νομίζω ότι αυτό εν τέλει θα συντελέσει στο μέγιστο όφελος των τοπικών μας κοινωνιών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος