FOLLOW US: facebook twitter

«Καθαρά» τα 10 ύποπτα κρούσματα στη Ζαχάρω – Aναγκαία η ενίσχυση με υλικό προστασίας, τονίζει ο Πρ. Παπαζαφείρης

Ημερομηνία: 17-03-2020 | Συντάκτης:

Σε διαρκή εγρήγορση βρίσκεται το ιατρικό και  νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως, προκειμένου να θωρακίσει τους πολίτες της νότιας Ηλείας από τον κορονοϊό. Μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί κανένα κρούσμα στην ευρύτερη περιοχή της Ζαχάρως, ενώ έχει ήδη διαμορφωθεί σε χώρο διαλογής των ασθενών η αίθουσα στην οποία προοριζόταν να στεγαστεί το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ).

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο διευθυντής του ΚΥ Ζαχάρως, Προκόπης Παπαζαφείρης, έχουν ήδη εφαρμοστεί ο οδηγίες του ΕΟΔΥ για την προστασία από τον κορονοϊό, ωστόσο είναι αναγκαία η ενίσχυση με το αναγκαίο υλικό καθότι το απόθεμα είναι περιορισμένο.

«Έχουμε λάβει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Η είσοδος έχει κλείσει με κορδέλα και η διαλογή των ασθενών γίνεται στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του ΚΗΦΗ, προκειμένου να εισέρχονται με ασφάλεια οι ασθενείς. Μέχρι τώρα στη Ζαχάρω δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα, καθώς τις προηγούμενες ημέρες προσήλθαν στο Κέντρο Υγείας περίπου 10 πολίτες με ύποπτα συμπτώματα, κυρίως ηλικιωμένοι, ωστόσο όλα τα δείγματα που στείλαμε, βγήκαν αρνητικά. Η κίνηση έχει μειωθεί αρκετά στο Κέντρο Υγείας και εμείς παραμένουμε σε επιφυλακή για να προστατέψουμε τους συμπολίτες μας», τόνισε ο κ. Παπαζαφείρης προσθέτοντας την ανάγκη ενίσχυσης σε υλικό.

«Είναι αναγκαίο να προμηθευτούμε υλικό προστασίας, κυρίως μάσκες και απολυμαντικά, καθώς τα αποθέματα εξαντλούνται σταδιακά. Προς το παρόν, υπάρχει επάρκεια, όμως δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση τις επόμενες ημέρες και για αυτό πρέπει να υπάρξει η σχετική μέριμνα», ανέφερε στην «Πρωινή».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος