FOLLOW US: facebook twitter

Κατέρρευσε το παλαιό Υδραγωγείο της Δίβρης!

Ημερομηνία: 18-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Το Πνευματικό Κέντρο και η Ένωση Διβριωτών ζητούν να γίνουν άμεσα εργασίες αποκατάστασης γιατί εκτός των άλλων τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των κατοίκων

Ένα Αρχιτεκτονικό Μνημείο, το ΥΔΡΑΓΩΓΕΊΟ “ΕΙΣΒΟΡΑ” της Δίβρης κατέρρευσε και όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δίβρης Σωτήρης Σωτηρόπουλος υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων δύο συνοικιών. Η Πανελλήνια Εκπολιτιστική Ένωση Λαμπειέων και το Πνευματικό Κέντρο Δίβρης με επιστολή τους προς τον δήμαρχο Ολυμπίας Γ. Γεωργιόπουλο, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών ζητούν την άμεση αποκατάστασή του. Στην επιστολή τους μεταξύ άλλων αναφέρουν:

Κύριοι αρμόδιοι και υπεύθυνοι

Με μεγάλη λύπη μας είδαμε ένα από τα βασικά Υδραγωγεία της Κοινότητας Λαμπείας που τυχαίνει να είναι και σπουδαίο Αρχιτεκτονικό Μνημείο (κτίσεως το έτος 1907, δαπάνη ευεργέτη Γ. Δανίκα) που υδρεύει δυο συνοικίες της Δίβρης (Βασιλαίους και Λαζαράδες και την υπαίθρια βρύση της «Ράχης»), λόγω των καιρικών φαινομένων και την πτώση βράχων κατέρρευσε η στέγη στην δυτική πλευρά της κατά το ένα τρίτο και πλέον.

Γνωρίζετε ότι πριν 2 χρόνια είχε καταρρεύσει το ανατολικό τμήμα της στέγης και τότε είχαμε αποδυθεί σε ένα επίμονο μακροχρόνιο αγώνα με συνεχή γραπτά και προφορικά αιτήματα ημών και των κατοίκων και …«με τα πολλά», εδέησε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και ΔΕΥΑ ΑΟ να επισκευάσει την ζημιά αυτή. Και να υπενθυμίσουμε ότι η τότε ανεκδιήγητη ηγεσία του Δήμου και της ΔΕΥΑ ΑΟ θέλησε στην αρχή να κάνει κάποια «μπαλώματα» με ευτελή και πρόχειρα υλικά (τσίγκους κλπ) για να θεραπεύσει την κατάσταση και έπρεπε να διαμαρτυρηθούμε έντονα και προς όλες τις συναρμόδιες αρχές (Περιφέρεια, Υγειονομικό κλπ) για να γίνει σωστά η αποκατάσταση (προς τούτο βοήθησε και ο τότε Αντιδήμαρχος ΔΕ Λαμπείας κ. Αρβανίτης) αλλά το έργο έμεινε ημιτελές. Ακόμη και η νέα Δημοτική Αρχή και η νέα διοίκηση της ΔΕΥΑ, ενώ απαιτούσαμε  την αποκατάστασή του με υπόμνημά μας κωφεύσατε  και το υπόμνημα  μας πήγε στις καλένδες.

Μετά την έκθεση των ανωτέρω ΖΗΤΆΜΕ

Το συντομότερο δυνατόν, να προβείτε στην αποκατάσταση της στέγης του Υδραγωγείου με όλους τους όρους της Τεχνικής αρτιότητας που επιβάλλεται και όχι με προχειροδουλειές, ώστε και το Μνημείο να λάβει την δομική μορφή που αρμόζει και το κυριότερο να προστατεύσετε την υγεία των κατοίκων που ως γνωστόν μαστίζονται από την κοπρανώδη μόλυνση του πόσιμου νερού. Διαφορετικά θα φέρετε ακεραία την ευθύνη, για ότι θα επακολουθήσει και συμβεί.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος