FOLLOW US: facebook twitter

Κατερίνα-Μυρτώ Νοταρά, υποψήφια Βουλευτής Ν. Ηλείας: Γιατί με το ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία: 26-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Ο Νομός μας, διαχρονικά, βρίσκεται στις τελευταίες – οικονομικά – θέσεις της χώρας, ενώ στην ΕΕ, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις φτωχότερες περιοχές, έχοντας τους πλέον χαμηλούς δείκτες ανάπτυξης, υψηλούς δείκτες ανεργίας και χαμηλό κατά κεφαλήν εισόδημα.

Οι λόγοι της δεινής αυτής θέσης στην οποία βρίσκεται ο Νομός μας αλλά και η χώρα μας, είναι οι καταστροφικές και στείρες πολιτικές που εφάρμοσαν τις τελευταίες δεκαετίες οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, οδηγώντας τον Ελληνικό λαό και τη χώρα στον γκρεμό, χάνοντας την περίοδο 2010 – 2014 το 25% του ΑΕΠ της χώρας. Η ανεργία έφτασε στο 28%, ενώ για τις νέες και τους νέους άγγιξε το 60%, αναγκάζοντας 500.000 από αυτούς, τον ανθό της χώρας, να “διαφύγει” στο εξωτερικό για μια καλύτερη τύχη. Άδειασαν τα ταμεία αφήνοντας δυσβάστακτα χρέη σε όλους τους τομείς, με διαλυμένες Δημόσιες Υπηρεσίες και με απαρχαιωμένα συστήματα γραφειοκρατίας. Διέλυσαν την Δημόσια Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικό Κράτος, επέφεραν δεκάδες περικοπές σε συντάξεις και μισθούς, μειώνοντας δραματικά τα εισοδήματά των πολιτών, επέβαλαν βαριά φορολογία στις μεσαίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οδηγώντας εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις σε χρεωκοπία, με καταχρεωμένους επιχειρηματίες στις εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες, αδυνατώντας να ανταποκριθούν στην σκληρή πολιτική των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Αναφορικά με τον Νομό μας, οι πολυμήχανοι, ειδήμονες «επαγγελματίες» Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι των κομμάτων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, στα χρόνια της πολυετούς θητείας τους ως κυβερνητικοί, και μάλιστα σε εποχές που το χρήμα έρρεε άφθονο, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται (άραγε για ποιους;;;), έδειξαν αμέλεια, ασέβεια και ανικανότητα να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του Νομού, να διασφαλίσουν και να οχυρώσουν την αναπτυξιακή πορεία του, να δημιουργήσουν νέες παραγωγικές δομές, να φέρουν στην επιφάνεια το θησαυρό και τον πλούτο της περιοχής μας. Ήταν επίσης ανίκανοι να αναδείξουν τις δυνατότητες της περιοχής μας, που για χρόνια μένουν ανεκμετάλλευτες, να διαχειριστούν και να επιλύσουν σοβαρά ζητήματα, όπως η ορθή διαχείριση των απορριμμάτων και αποβλήτων, ανίκανοι ακόμα και να στηρίξουν, έμπρακτα και ουσιαστικά, τον Αγροτικό τομέα και τους αγρότες του Νομού μας, που είναι και ο βασικός πυλώνας οικονομίας του. Οι αγρότες μας στις δεκαετίες κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, έμειναν απροστάτευτοι, έρμαια και βορά στα λυσσαλέα νύχια των καρτέλ, που δημιούργησαν και έθρεψαν οι συγκεκριμένες κυβερνήσεις, ενώ ταυτόχρονα κάθε έτος αυξανόταν το κόστος παραγωγής, αυξάνοντας παράλληλα και τα κέρδη των πολυεθνικών. Έτσι δημιούργησαν χρεωκοπημένους και χρεωμένους αγρότες σε απόγνωση, με χιλιάδες στρέμματα ακαλλιέργητης εύφορης γης.

Όμως, τώρα, οι ίδιοι “επαγγελματίες πολιτικοί”, διαχρονικοί εκπρόσωποι του Νομού μας στη Βουλή του χρεωκοπημένου και χρεωμένου παλαιοκομματικού συστήματος, επιζητούν εκ νέου την ψήφο του Ηλείου λαού, με τις ίδιες υποσχέσεις, επιθυμώντας να δημιουργήσουν εκείνα που διέλυσαν, να υλοποιήσουν εκείνα που για δεκαετίες κυβερνήσεις δεν υλοποίησαν, να εκσυγχρονίσουν, όντας οι ίδιοι οπισθοδρομικοί.

Ακούω κάποιους από αυτούς, να υπόσχονται νέες εγκαταστάσεις στην Αρχαία Ολυμπία, όταν οι ίδιοι επί θητείας τους σε υπουργικό θώκο δεν καταφεραν να υλοποιησουν, φάνηκαν ανίκανοι να προστατεύσουν τον Κρόνιο Λόφο αλλά και όλο τον Νομό, από τη πύρινη λαίλαπα του 2007,, Γεγονός που δυσφήμισε τη χώρα αλλά και την περιοχή μας παγκοσμίως.

Ακούω αυτούς τους ίδιους να μιλούν για εκσυγχρονισμό των αρδευτικών συστημάτων, όταν οι ίδιοι τα άφησαν σε παλαιωμένη κατάσταση, θέτοντας σε κίνδυνο τα ετήσια εισοδήματα των αγροτών μας αλλά και το κεφάλαιο του κόστους παραγωγής τους.

Ακούω αυτούς τους ίδιους να υπόσχονται τρένα και αεροπλάνα για την ορθή μεταφορά των προϊόντων του Νομού μας, όταν οι ίδιοι χρεοκόπησαν τον ΟΣΕ και την Ολυμπιακή, με στόχο την υπονόμευση, υπολειτουργία και ιδιωτικοποίηση τα οποία και πέτυχαν. Αυτοί είναι που σταμάτησαν τα δρομολόγια των τρένων και αδιαφόρησαν για το διαχρονικό στόχο των πολιτών του Νομού μας για τη δημιουργία ενός αεροδρομίου.

Όλα αυτά αποτελούν σημαντικά προβλήματα, τα οποία δημιουργήθηκαν από τους ίδιους, επί θητείας τους. Τώρα τάζουν, ερχόμενοι ως “ειδικοί σωτήρες”, να τα επιλύσουν. Ο Νομός μας έχει απεριόριστες, πολυδιάστατες και ποιοτικές δυνατότητες, καθώς και ποικίλες μορφές ποιοτικής παραγωγής. Ανάμεσα στα πλέον πολύτιμα στοιχεία, ο αρχαίος πολιτισμός μας, παγκόσμιο σύμβολο σε κάθε γωνιά του πλανήτη, το ιδιαίτερο ευνοϊκό κλίμα, το εύφορο έδαφος, η πλούσια και ποιοτική ποικιλία αγροτικών προϊόντων, το φυσικό κάλλος που συνδυάζει βουνό, θάλασσα, κάμπο, παραμένουν δυστυχώς, ανεκμετάλλευτα. Αλλά το σημαντικότερο στοιχείο, είναι το Ανθρώπινο Δυναμικό του Νομού μας, που έμπρακτα – παρ’ όλα αυτά-  έχει αποδείξει τις δυνατότητες, τις ικανότητες, την ευφυΐα, την εργατικότητα, τη δημιουργικότητα και την προκοπή που το διακατέχει, καθώς με επιμονή, αποφασιστικότητα και πολιτικό πολιτισμό διεκδικεί και μάχεται, ανελλιπώς, για την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου του κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

Τα στοιχεία αυτά είναι που μας κάνουν “ιδιαίτερους”, ζώντας σε ένα ιδιαίτερα χαρισματικό τόπο, με μοναδικές και ξεχωριστές δυνατότητες, που όλες και όλους μας κάνουν υπερήφανους. Στον τόπο αυτό μεγάλωσα, πήρα τη βασική μου μόρφωση, ενηλικιώθηκα, ονειρεύτηκα και ονειρεύομαι να ζήσω, να δημιουργήσω, να υλοποιήσω, πλάι στις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες μου. Μαζί τους, με κοινά οράματα, κοινές σκέψεις, κοινούς στόχους, κοινά σχέδια, κοινούς αγώνες, θέλω να δημιουργήσουμε νέες, στέρεες βάσεις εμπιστοσύνης και εντιμότητας, ενώνοντας όλες και όλοι τις δυνάμεις και τις γνώσεις μας για να διαμορφώσουμε έτσι ενωμένοι το μέλλον που μας αξίζει. Κατ’ αυτό τον τρόπο μπορούμε να ανατρέψουμε το μέλλον που άλλοι προσχεδίασαν και προδιέγραψαν για μας με μελανά γράμματα, αδιέξοδα, παγίδες και σκοτεινά τούνελ, δίχως δικαιοσύνη και δημοκρατία. Ένα μέλλον δίχως μέλλον.

Έκανα το Μεταπτυχιακό μου στο εξωτερικό (Αγγλία), στον τομέα των Διεθνών Επιχειρήσεων και αδιαμφισβήτητα, μου δόθηκαν αρκετές επαγγελματικές ευκαιρίες στο εξωτερικό, με δελεαστικά κίνητρα καριέρας και οικονομικής αποκατάστασης, τα οποία αρνήθηκα κατηγορηματικά. Αντ’ αυτού, επέλεξα συνειδητά, με ευθύνη και αποφασιστικότητα, να μείνω στον τόπο μου, πραγματοποιώντας εδώ τα όνειρα μου παρόλο που την γενιά μου την “νέα γενιά” όπου ανήκω ,την ονομάζουν “χαμένη γενιά”.  Μας χαρακτηρίζουν ως τα παιδιά της κρίσης. Ποιοί; …. Οι ίδιοι που το έπραξαν και το κατάφεραν και έφεραν την κρίση. Είναι αυτοί που υπόσχονται πολιτικές που θα φέρουν πίσω τους νέους στη χώρα μας, οι πολιτικές των οποίων τους έδιωξαν…

Μιλούν για μείωση της ανεργίας την οποία οι ίδιοι αύξησαν καθώς επίσης τάζουν νέες θέσεις εργασίας στον εργασιακό μεσαίωνα που επέβαλαν, δίχως συλλογικές συμβάσεις,  με ταπεινωτικούς, υποκατώτατους μισθούς με ελεύθερα ωράρια και ανασφάλιστη εργασία.

Μιλούν για τους συνταξιούχους αυτοί, που οι ίδιοι τους χρεοκόπησαν, παίζοντας τα αποθεματικά των ταμείων στα τοξικά ομόλογα, φέροντας το PSI, δημιουργώντας συντάξεις πείνας.

Είναι αυτοί που υπόσχονται να επουλώσουν πληγές του λαού και της χώρας, που οι ίδιοι άνοιξαν. Δεν θεωρώ λοιπόν τη γενιά μου ως χαμένη αλλά ως νέα γενιά. Ναι, είμαστε παιδιά της κρίσης ,όμως αυτό πρέπει να μας ενδυναμώνει, να μας πεισμώνει και να μας ενώνει κι έτσι ενωμένοι να δώσουμε τις μάχες που άλλοι δεν έδωσαν. Για μας… Για την Πατρίδα μας… Για τις νέες γενιές. Στη ζωή χαρακτηριζόμαστε κυρίως από τις πράξεις και τα έργα μας και όχι από τους βαρύγδουπους λόγους περασμένων κυβερνήσεων και εποχων. Εμείς έχουμε χρέος απέναντι στην ιστορία να είμαστε η γενιά των έργων και των πράξεων.

Ομολογουμένως, ήταν τιμητική για μένα η πρόταση του Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, να θέσω υποψηφιότητα για την εκπροσώπηση του τόπου μου στο κοινοβούλιο, πρόταση που με μεγάλη ευθύνη και ωριμότητα αποδέχθηκα, λαμβάνοντας έτσι θέση στην πρώτη γραμμή, με μια παράταξη δημοκρατική με δημιουργικές και προοδευτικές αντιλήψεις, ενωτικό χαρακτήρα, υψηλό αίσθημα δικαίου, επιθυμώντας να εκπροσωπήσω όλες τις νέες και τους νέους του τόπου μας.

Σκοπός μου η δημιουργία ποιοτικών βάσεων προκειμένου οι νέοι μας να παραμείνουν, να παράξουν και να δημιουργήσουν εντός της χώρας μας. Επίσης, επιθυμώ να εκπροσωπήσω και εκείνους τους πολίτες, που για δεκαετίες πίστεψαν στην αλλαγή, βλέποντας την γραμμένη μόνο σε τοίχους, σημαίες και πανό, είτε με μπλε ή με πράσινα γράμματα και που δυστυχώς ποτέ δεν ήρθε, παρά μόνο για αυτούς που είχαν τα οικονομικά και πολιτικά μέσα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε αυτή την αλλαγή μέσα σε ασφυκτικά πλαίσια, με τη χώρα δέσμια, καταχρεωμένη με αντιλαϊκά μέτρα λιτότητας. Καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια, ρυθμίσαμε και μειώσαμε το χρέος με περιθώριο 15 ετών για να αναπνεύσει η οικονομία μας,

– Μειώσαμε κατά 10 μονάδες την ανεργία.Δημιουργήσαμε μαξιλάρι ρευστότητας 40 δις.

– Εφαρμόζουμε μετά την έξοδο από τα μνημόνια το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στην ΔΕΘ, αποκαθιστώντας αδικίες και επουλώνοντας τις πληγές αυτών που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση.

– Ενισχύουμε με το επίδομα ενοικίου τη μεσαία τάξη, τις νέες και τους νέους. Επαναφέραμε την κανονικότητα στον εργασιακό τομέα.

– Μειώσαμε τη φτώχεια και τις σκηνές των συνανθρώπων μας να ψάχνουν στα σκουπίδια και παιδιά να λιποθυμούν στα σχολεία.

– Καταργήσαμε το εξευτελιστικό 5ευρω στα νοσοκομεία, ανοίγοντας τις πόρτες για όλους όσους χρήζουν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

– Δημιουργήσαμε σημαντικότατους συμμάχους, ανακτήσαμε το κύρος της χώρας διεθνώς, αναλαμβάνοντας τον ρόλο που της αρμόζει στην Ευρώπη. Το σχέδιο μας είναι, με την κοινωνία όρθια, να ανακτήσουμε την εθνική μας  κυριαρχία  σε όλους τους τομείς. Ας μην γυρίσουμε τη χώρα πίσω, σε αυτούς που τις τελευταίες δεκαετίες, όσες φορές κυβέρνησαν την παρέδωσαν χρεωμένη με τεράστια ελλείμματα και μηδενική ανάπτυξη, όπως συνέβη το 2009 όταν μπήκε η Ελλάδα στην κρίση ανοχύρωτη, αλλά και το 2014 που την παρέδωσαν κατεστραμμένη, καταχρεωμένη και διαλυμένη με δεσμά που πλήγωσαν το λαό και την χώρα.

Πάμε λοιπόν, όλοι οι νέες και οι νέοι, να πρωτοστατήσουμε, να δώσουμε τις μάχες μας για την αλλαγή, ενωμένοι με τη σοφία της Ιστορίας να μας ακολουθεί, για να δημιουργήσουμε το μέλλον και τη χώρα που μας ανήκει και που θα μας κάνει να είμαστε όλοι υπερήφανοι.

Οι πολίτες καλούνται να κοιτάξουν πίσω, να κρίνουν, να συγκρίνουν και έτσι να αποφασίσουν το καλύτερο για την Χώρα μας.

Στις 7 Ιουλίου χαράσσουμε Νέα Εποχή, προδιαγράφοντας το μέλλον το δικό μας και της Πατρίδας μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος