FOLLOW US: facebook twitter

Καταβλήθηκε η εξισωτική αποζημίωση

Ημερομηνία: 03-01-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Oδηγίες υποβολής αιτήματος ενίσχυσης για ζωοτροφές, έως 10 Ιανουαρίου η οριστικοποίηση

Διαθέσιμα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών είναι εδώ και λίγη ώρα τα χρήματα από τα υπόλοιπα της εξισωτικής αποζημίωσης.

Την Παρασκευή προπαραμονή πρωτοχρονιάς. καταβλήθηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ 20 εκατ. ευρώ για την εξισωτική  αποζημίωση στους δικαιούχους κτηνοτρόφους και αγρότες, για την οποία υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα πολλά παράπονα για περικοπές των ποσών, αλλά και πολλά φαινόμενα ολοσχερούς απόρριψης για λόγους που σχετίζονται με τα βοσκοτόπια.

Παράλληλα, τις  αναμενόμενες οδηγίες για την υποβολή των αιτήσεων ενίσχυσης των κτηνοτρόφων για την αγορά ζωοτροφών δημοσίευσαν οι διαχειριστικές αρχές, με την καταληκτική ημερομηνία για την οριστικοποίηση των δηλώσεων να είναι η επόμενη Τρίτη 10 Ιανουαρίου μετά την παράταση που ανακοινώθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Η κατανομή των 89 εκατ. ευρώ που αντλούνται κυρίως από κοινοτικά κονδύλια, μέσω του Μέτρου 22 του ΠΑΑ, γίνεται ως γνωστόν με βάσει κλάσεις που κατατάσσουν τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις ως προς το ζωικό τους κεφάλαιο, ενώ για μονάδες με 101 αιγοπρόβατα και πάνω, καθώς και αγελαδοτροφικές μονάδες με περισσότερα από 15 βοοειδή, υπάρχει απαίτηση εμφάνισης τζίρου άνω των 2.000 ευρώ.

Τα επόμενα 24ωρα, αναμένεται η οριστικοποίηση του πρώτου βασικού όγκου αιτήσεων ενίσχυσης, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί επιπλοκές ως προς την διαδικασία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος