FOLLOW US: facebook twitter

Καταθέτει πρόταση για να παραμείνει η ΝΜ Αμαλιάδας ανοιχτή – Σύγκληση του ΔΣ του ΓΝ Ηλείας για σήμερα ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 16-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Υγεία
Το στιγμιότυπο από την έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας την Παρασκευή.
-Προειδοποιούν με «αγώνα μέχρι τέλους»

Την άμεση σύγκληση, για σήμερα Δευτέρα, του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας, σε συνέχεια – όπως τονίζουν- των καταιγιστικών  εξελίξεων  σχετικά με την μετακίνηση νοσηλευτικού προσωπικού στην Ν.Μ. Πύργου και την αδιαμφισβήτητα διάλυση του νοσοκομείου.

Τα μέλη του Συλλόγου, ζητούν να παραστούν στο κορυφαίο όργανο διοίκησης σε επίπεδο νομού, ως νόμιμα εκλεγμένοι εκπρόσωποι εργαζομένων και να παραθέσουν τις απόψεις τους για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που έχει τεράστια σημασία.

«Η διαχείριση επιβεβαιωμένων περιστατικών κοβιτ σε επίπεδο νομού ήταν πάντα αίτημα μας όπως και λοιπών ιατρικών και συνδικαλιστικών ενώσεων  το οποίο δεν είχε γίνει δεκτό..  Η πρόταση μας είχε να κάνει με την διαχείριση των περιστατικών στην Αμαλιάδα αφού διαθέτει οργανικά 3 παθολόγους (στα χαρτιά) ,αξονικό τομογράφο και σύγχρονα απεικονιστικά ψηφιακά εργαστήρια. Τα θυμίζω αυτά γιατί κάποιοι βιάστηκαν να πουν ότι οι εργαζόμενοι στη Αμαλιάδα μόνο φωνασκούν… Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβούλιου και διοικητής του νοσοκομείου οφείλει να συγκάλεση άμεσα συνεδρίαση για ένα τόσο σοβαρό θέμα  να ακουστούν και να καταγραφούν όλες οι απόψεις. Η ευθύνη λόγων και πράξεων είναι συλλογική. Με τα νέα δεδομένα και την ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης όπως αναμένεται τι ρόλο θα καλύψει το «πρώην» νοσοκομείο Αμαλιάδας. Σε περίπτωση που οι χώροι του Πύργου εξαντληθούν, πράγμα πολύ πιθανόν όταν η κατάσταση είχε φτάσει σε επίπεδα κορεσμού  τους περασμένους χειμώνες με μια απλή γρίπη. . τώρα τι θα γίνει . Με την αφαίμαξη προσωπικού  και τις δηλώσεις για διαχείριση  μόνο των επειγόντων περιστατικών ,(άραγε με τι προσωπικό?) ζητάμε διευκρινήσεις με αριθμούς, διευθύνσεις, και ονοματεπώνυμα. Ποιος, που και πότε θα κάνει τι.? Όχι άλλα λόγια του αέρα . Ζητάμε επίσης την θέση της αναπληρώτριας διοικήτριας που εξακολουθεί να είναι άφαντη και να μας εξηγήσει τον ρόλο που έχει στο νοσοκομείο. Αν την εμποδίζουν να ασκήσει τα καθήκοντα της, ή την παρακάμπτουν, ή την αγνοούν να μας το πει γιατί σίγουρα όλα αυτά την εκθέτουν. Επίσης υπηρεσιακοί παράγοντες  που με πολύ ευκολία έλεγαν κάποτε  ότι δεν θα υπογράψουν μετακινήσεις προσωπικού και τώρα τρέχουν στον Πύργο να φτιάξουν  προγράμματα, να  αναλογιστούν  τις ευθύνες τους και τις πράξεις τους. Η επανάληψη της ιστορίας καταντά φάρσα .

Γνωρίζουν άπαντες ότι για τις ανάγκες της πανδημίας ενισχύθηκε το Νοσοκομείο του Πύργου με 40 άτομα επικουρικό νοσηλευτικό προσωπικό . Πήραν με μετακίνηση και  από εμάς 10 σύνολο 50.   Το πόσα κρεβάτια μπορεί ένα νοσοκομείο να αναπτύξει με 50 άτομα προσωπικό είναι εξόφθαλμο. Εμείς με αίσθημα ευθύνης θα καταθέσουμε πρόταση  στο ΔΣ  για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε μια στοιχειώδη ασφαλή λειτουργία στην Αμαλιάδα, να μετακινηθεί στο νοσοκομείο του Πύργου για το διάστημα της πανδημίας  και όταν τελειώσει αυτό το μαρτύριο να επιστρέψουν πίσω, 11 άτομα από το επικουρικό νοσηλευτικό προσωπικό που προσλήφθηκε για αυτούς τους σκοπούς  και να παραμείνουν στο νοσοκομείο μας οι 6 μόνιμοι νοσηλευτές και οι  5 ωφελούμενοι του ΟΑΕΔ, μια που η σύμβαση τους, ορίζει ρητά ότι προσφέρουν αποκλειστικά μόνο στην Αμαλιάδα και η καταστρατήγηση του ορίζει νομικά  ζητήματα.  Σε διαφορετική περίπτωση μας οδηγείτε σε μέσα και τρόπους αντίδρασης που σίγουρα δεν θα σας είναι ευχάριστα. Δεν υποχωρούσε δεν εκβιαζόμαστε και αγωνιζόμαστε μέχρι τέλους».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος