FOLLOW US: facebook twitter

Κατάθεση στεφάνων από τοπικούς φορείς και μαθητές στο Μνημείο Ηρώων Κρεστένων

Ημερομηνία: 24-03-2023 | Συντάκτης:

Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Πλήθος κόσμου στις εκδηλώσεις για την επέτειο 25ης Μαρτίου 1821

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου ξεκίνησαν την παραμονή της επετείου, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821 στο δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Αρχικά τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 24 Μαρτίου έγιναν επετειακές εκδηλώσεις στις σχολικές μονάδες στην έδρα του δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων και ακολούθησε προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων από το δήμαρχο κ. Σάκη Μπαλιούκο, τον αντιπεριφερειάρχη πολιτισμού, αθλητισμού και εθελοντισμού κ. Δημ. Νικολακόπουλο, καθώς και από εκπροσώπους των τοπικών φορέων και αρχών, στο Μνημείο Ηρώων Κρεστένων.

Για μια ακόμα φορά εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των μαθητών των σχολείων της περιοχής που μαζί με την κατάθεση στεφάνων ανά σχολική μονάδα, απήγγειλαν και επίκαιρα ποιήματα, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα όλων των παρευρισκόμενων.

Τις απογευματινές ώρες εξάλλου το εορταστικό πρόγραμμα περιλάμβανε επετειακή εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Κρεστένων με κεντρική ομιλήτρια την πρώην Λυκειάρχη Κρεστένων κα Σοφία Πανταζοπούλου και θέμα την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων την παραμονή της 25ης Μαρτίου είναι η 10η Λαμπαδηφορία από την Δημοτική Κοινότητα Κρεστένων με αφετηρία την ανατολική πλατεία της πόλης και τερματισμό στην κεντρική πλατεία.

Μετά το πέρας της λαμπαδηφορίας θα ακολουθήσει παρουσίαση παραδοσιακών χορών στην κεντρική πλατεία Κρεστένων.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν ανήμερα της επετείου της 25ης Μαρτίου και ώρα 10:15 π.μ. με δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κρεστένων.

Μετά το πέρας της δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την Διευθύντρια του

ΕΠΑΛ Κρεστένων κα Ελένη Σκάζα, ενώ στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί παρέλαση των Μαθητών των

Σχολικών Μονάδων και Μελών των Χορευτικών Τμημάτων του Ομίλου «ΔΡΩΜΕΝΑ» προ των Αρχών και του λαού της πόλης επί της οδού «Ξενοφώντος» Κρεστένων.

Στις 11.15 θα παρουσιαστούν Εθνικοί χοροί από μαθητές των σχολικών μονάδων στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Ανάλογες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί και στις Δημοτικές Ενότητες Ανδρίτσαινας και Αλιφείρας, καθώς και στο σύνολο των τοπικών κοινοτήτων του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος