FOLLOW US: facebook twitter

Καταστρέφονται οι καλλιέργειες του κάμπου!

Ημερομηνία: 21-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα
Αναβλήθηκε για τις 14 Μαίου η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων του ΤΟΕΒ Σαβαλίων κατά της ΔΕΗ από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αμαλιάδας
-Ο πρόεδρος της Ο.Π Αμαλιάδας εκπέμπει S.O.S και καλεί τους βουλευτές να παρέμβουν για να δοθεί λύση με τη ΔΕΗ

Ένα βήμα πριν την καταστροφή βρίσκονται οι καλλιέργειες του κάμπου που αρδεύονται από τον ΤΟΕΒ Σαβαλίων  που παραμένουν απότιστες  λόγω της διακοπής του ρεύματος από την ΔΕΗ , καθώς αν και  υπήρχε ελπίδα ότι χθες θα βρισκόταν λύση επειδή επρόκειτο να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε  ο ΤΟΕΒ Σαβαλίων κατά της ΔΕΗ και της θυγατρικής της ΔΕΔΔΗΕ, τα πράγματα πήραν δυσάρεστη τροπή! Και αυτό γιατί  το Μονομελές Πρωτοδικείο Αμαλιάδας ανέβαλε χθες την εκδίκαση της προσωρινής Διαταγής  των ασφαλιστικών μέτρων για τις 14 Μαίου! Μια αναβολή καταστροφική , αφού αν δεν υπάρξει άμεσα εξωδικαστική λύση με την ΔΕΗ, για ένα και πλέον μήνα, οι καλλιέργειες του τομέα του ΤΟΕΒ Σαβαλίων ,  θα συνεχίσουν να μην ποτίζονται , με αποτέλεσμα να μην αντέξουν ένα τόσο μεγάλο διάστημα χωρίς νερό! Παράλληλα πέρα από τις ήδη υπάρχουσες καλλιέργειες, υπάρχουν και παραγωγοί που ετοιμάζονται τώρα να καλλιεργήσουν και που δεν μπορούν χωρίς νερό!

Ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας μιλώντας χθες την Πρωινή, μετέφερε την φωνή απόγνωσης των παραγωγών, τονίζοντας ότι “η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι πλέον τραγική για τους παραγωγούς. Βρίσκονται σε απόγνωση. Δεν μπορούν να καλλιεργήσουν, δεν ξέρουν αν και πότε θα ξεκινήσουν. Πρέπει να υπάρξει άμεσα λύση, δεν μπορούν να περιμένουν ακόμα ένα μήνα και κάτι για να πάρουν νερό και καλώ τους πολιτικούς μας να κάνουν παρέμβαση προς την κυβέρνηση και την ΔΕΗ να λυθεί το πρόβλημα εξωδικαστικά! Εμείς έχουμε πρόταση, ενημερώσαμε με επιστολή μας όλους τους αιρετους αλλά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, η εξόφληση των χρεών του ΤΟΕΒ Σαβαλίων να γίνει μέσω των χρημάτων που οι παραγωγοί εισπράττουν από το ΟΣΔΕ. Κι αν αυτή η λύση δεν τους κάνει, ας βρουν άλλη, ο κάμπος καταστρέφεται!!”

Θυμίζουμε ότι ο νομικός εκπρόσωπος του ΤΟΕΒ Σαβαλίων κ. Βασίλειος Γ. Παπαδοπουλος όταν κατέθεσε τα ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της ΔΕΗ είχε τονίσει ότι “ ο Τ.Ο.Ε.Β. Σαβαλίων έχει προσπαθήσει με υπερβάλλοντα ζήλο τα τελευταία έτη, ήδη από το 2013 μέχρι και σήμερα, επανειλημμένως να διευθετήσει την οφειλή του προς τη Δ.Ε.Η. υποβάλλοντάς της επισήμως συγκεκριμένες εφαρμόσιμες και βιώσιμες προτάσεις συμφέρουσες και για την ίδια, η τελευταία εκ των οποίων ήταν μια εμπεριστατωμένη και καθ’ όλα επιτεύξιμη μελέτη βιωσιμότητας από τον μελετητή κ. Λιάσκο, που υπεβλήθη στη Διεύθυνση της Δ.Ε.Η. το Μάρτιο του 2021, μετά από δικό της αίτημα, κατόπιν τηλεδιασκέψεως, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.”

Παρ ΄ολα αυτά αιφνιδίως και εν μέσω πανδημίας η ΔΕΗ προχώρησε στην διακοπή του ρεύματος στον ΤΟΕΒ Σαβαλίων με τις γνωστές συνέπειες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος