FOLLOW US: facebook twitter

Κατασκήνωση… κινηματογράφου δύο εβδομάδων!

Ημερομηνία: 26-04-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

olympiacamp-workshop

Από το Olympia camp σε συνεργασία με το Νεανικό Πλάνο και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά & νέους

Το Olympia Camp σε συνεργασία με το Νεανικό Πλάνο και το CineLike Lab, προσφέρουν ένα μοναδικό camp για τον κινηματογράφο, διάρκειας δύο εβδομάδων. Ένα κινηματογραφικό εργαστήριο που ως σκοπό έχει το παιδί να γνωρίσει, αλλά και να δημιουργήσει την πρώτη του ψηφιακή ταινία.

Στην εποχή μας η κινούμενη εικόνα κυριαρχεί σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής. Οι νέες τεχνολογίες έχουν δώσει ώθηση σε μια απίστευτα πλατιά διάδοση των  ψηφιακών μέσων καταγραφής κινούμενων εικόνων αλλά και τη δυνατότητα μεταφοράς τους μέσα από το γρήγορο ίντερνετ αστραπιαία σε όλο τον πλανήτη.

Η οπτικοακουστική παιδεία προβάλλει σήμερα σαν μια πρωταρχική αναγκαιότητα προκειμένου τα νέα μέσα να είναι χρήσιμα για μας και όχι να υποτασσόμαστε σε αυτά.

Υπεύθυνοι Κινηματογραφικού Camp

Δημήτρης Σπύρου: Kαλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ολυμπίας

Νίκος Θεοδοσίου: Καλλιτεχνικός διευθυντής της Camera Zizanio

Ηλίας Φλωράκης: Διευθυντής του CineLike Lab

Η φιλοσοφία μας

ΕΝΑΣ ΚΥΚΛΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

olympiacamp-workshop2

Για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα σε παιδιά, στα πλαίσια μιας κατασκήνωσης, να προσεγγίσουν με ένα συστηματικό αλλά ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο αυτά τα νέα μέσα έκφρασης και επικοινωνίας.

Μέσα από μια σειρά εντυπωσιακών δράσεων τα παιδιά γνωρίζουν το μαγικό κόσμο του κινηματογράφου, βλέπουν και κριτικάρουν ταινίες. Παράλληλα  δημιουργούν τα δικά τους σενάρια, σχεδιάζουν στόρυ μπορντ, εξοικειώνονται με την τεχνική του κινηματογράφου και γυρίζουν μικρές ταινίες. Οι δράσεις ολοκληρώνονται με το μοντάζ, την τελική επεξεργασία αλλά και την προβολή των ταινιών.

Όλες αυτές οι δράσεις υλοποιούνται κάτω από την καθοδήγηση επαγγελματιών του κινηματογράφου με εμπειρία στην οπτικοακουστική διδασκαλία.

olympiacamp-workshop1

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Το σχεδιασμό του εκπαιδευτικού προγράμματος έχει  αναλάβει το Νεανικό Πλάνο που είναι ένας φορέας με εικοσάχρονη  εμπειρία σε αυτό τον τομέα. Στο ενεργητικό του έχει τη διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και την Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας – Camera Zizanio . Δυο διοργανώσεις  που θεωρούνται οι κορυφαίες στο είδους τους στην Ευρώπη.

Παράλληλα αναπτύσσει ένα πλούσιο εκπαιδευτικό έργο με προβολές, εργαστήρια, σεμινάρια, εκδόσεις κλπ. που βρίσκονται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Oι εκπαιδευτικοί στόχοι

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε δυο μεγάλες ενότητες με σημείο αναφοράς, η κάθε μια, σε δυο διαφορετικά κινηματογραφικά είδη:

-Κινούμενο σχέδιο

-Μυθοπλασία

Το κινούμενο σχέδιο απευθύνεται κυρίως σε παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Τα παιδιά μαθαίνουν τις τεχνικές του κινουμένου σχεδίου. Δημιουργούν ιστορίες, στορι μπορντ, φιγούρες και τους δίνουν κίνηση μέσω των animation box και υπολογιστικών προγραμμάτων. Ιδιαίτερο στοιχείο αυτού του προγράμματος είναι ο συνδυασμός των κλασσικών τεχνικών του στοπ μότιον με τις ψηφιακές τεχνολογίες.

Στο τέλος του προγράμματος τα παιδιά έχουν δημιουργήσει τις δικές τους ταινίες κινουμένων σχεδίων.

Η μυθοπλασία απευθύνεται σε παιδιά κυρίως δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τα παιδιά εισάγονται στη γλώσσα και την αισθητική του κινηματογράφου. Δημιουργούν ή διασκευάζουν ιστορίες, τις μετατρέπουν σε σενάρια και ακολουθούν όλα τα στάδια δημιουργίας μιας ταινίας μικρού μήκους. Μέσα από αυτή τη διαδικασία μαθαίνουν το χειρισμό των τεχνικών μέσων (ψηφιακές κάμερες, μηχανήματα καταγραφής ήχου, προγράμματα μοντάζ) και εξοικειώνονται με τα επαγγέλματα του κινηματογράφου.

Στο τέλος του προγράμματος τα παιδιά έχουν δημιουργήσει ομαδικά μια ταινία μικρού μήκους.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται με την προβολή των ταινιών και το σχολιασμό της δουλειάς.

Στοιχεία επικοινωνίας Olympia Camp:

Τηλ: 210 3317727 – 26210 36060  Κιν: 6976802868

Τηλ Κατασκήνωσης: 6971990036  (COSMOTE)  –

6980953644  (WhatsUp)  –   6949292826  (VODAFONE)

Email: info@olympiacamp.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος