FOLLOW US: facebook twitter

Καταρρέει το ΕΚΑΒ στην Ηλεία

Ημερομηνία: 27-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

asthenoforo_karotsa

Χωρίς ασθενοφόρα και προσωπικό . . .

Mε επικίνδυνες συνθήκες λειτουργεί το ΕΚΑΒ στην Ηλεία και κάθε μέρα που περνά η κατάσταση γίνεται και πιο δύσκολη. Ο αριθμός των ασθενοφόρων είναι περιορισμένος όπως επίσης και το προσωπικό. Μάλιστα οι διασώστες και οι οδηγοί του ΕΚΑΒ εργάζονται ασταμάτητα με ελάχιστες άδειες και ρεπό, αφού οι βάρδιες δεν βγαίνουν…

Χωρίς ασθενοφόρα

Η εικόνα που συνοδεύει το ρεπορτάζ μας είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί με το ΕΚΑΒ στην Ηλεία. Ένα ασθενοφόρο, από τα πιο νέα του στόλου – εκείνα που παραλήφθηκαν μετά από δωρεά της Ένωσης Εφοπλιστών προς τις περιοχές που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές του 2007, επάνω σε πλατφόρμα οδικής βοήθειας.

Τα δρομολόγια του είδους πλέον αρκετά συχνά, αφού ακόμα και τα πιο νέα ασθενοφόρα του στόλου του ΕΚΑΒ στην Ηλεία έχουν “γράψει” εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα στο κοντέρ τους. Τα διαθέσιμα οχήματα είναι ελάχιστα και λειτουργούν επί 24ώρου βάσεως με ότι αυτό συνεπάγεται σε φθορές. “Η κατάσταση είναι τραγική. Δεν έχουμε καθόλου αυτοκίνητα… Περιμένουμε στην αλλαγή της βάρδιας, το ένα πλήρωμα με το άλλο να αλλάξουμε, στο ίδιο ασθενοφόρο. Δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο και τις τρεις βάρδιες τα ίδια οχήματα. Δεν υπάρχει εφεδρικό…” μας σχολίασε ο Β’ Αντιπρόεδρος του Σωματείου Προσωπικού ΕΚΑΒ Γ΄ Περιφέρειας και προϊστάμενος του ΕΚΑΒ στην Ηλεία, Πάρης Παπαγεωργίου. Τα περισσότερα ασθενοφόρα είναι ακινητοποιημένα λόγω βλάβης, τα πιο νέα “πηγαινοέρχονται” στο συνεργείο και πλέον έχουν επιστρατευτεί και ασθενοφόρα που προέρχονται από δωρεές, όπως αυτά του Κ.Υ. Ανδρίτσαινας και του Κ.Υ. Ζαχάρως. Δύο ασθενοφόρα που αγοράστηκαν και προσφέρθηκαν για να καλύψουν τις τοπικές ανάγκες των παραπάνω περιοχών και που χρηστικά – αν και άρτια εξοπλισμένα – λόγω χώρων δεν μπορούν να βοηθήσουν στο έργο του ΕΚΑΒ. Παρόλα αυτά, χρησιμοποιούνται αφού δεν υπάρχουν άλλα διαθέσιμα. Επί της ουσίας υπάρχουν τρία διαθέσιμα ασθενοφόρα που καλύπτουν όλο το νομό και όλες τις βάρδιες.

Αλλά και χωρίς προσωπικό

Μια σειρά από απρόβλεπτα γεγονότα έχει αφήσει τους τελευταίους μήνες χωρίς προσωπικό το ΕΚΑΒ στην Ηλεία. Όπως τόνισε ο κ. Παπαγεωργίου “…έχουμε ελλείψεις προσωπικού αρκετά σημαντικές. Για διάφορους λόγους δεν έχουμε προσωπικό διαθέσιμο στην υπηρεσία. Πάση θυσία πρέπει να ενισχυθούμε. Η κατάσταση στο νομό Ηλείας είναι οριακή, δεν μπορούμε να αντέξουμε. Πλέον έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Είναι μεγάλος ο αριθμός των περιστατικών και πολλές οι διακομιδές για Πάτρα” μας είπε και συμπλήρωσε πως οι συνθήκες εργασίας είναι εξαιρετικά αντίξοες, το προσωπικό δίνει μάχη καθημερινά, ενώ βιολογικά οι αντοχές περιορίζονται αισθητά, όταν οι διασώστες και οι οδηγοί του ΕΚΑΒ στην Ηλεία, έχουν να πάρουν τις άδειές τους από το 2015 και τα ρεπό πάλι είναι ελάχιστα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος