FOLLOW US: facebook twitter

«Καταπέλτης» ο Δήμαρχος Πύργου για τις διακοπές νερού σε πολυκατοικίες από τη ΔΕΥΑΠ

Ημερομηνία: 13-02-2023 | Συντάκτης:

 – Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Το χέρι που θα κόψει νερό θα τιμωρηθεί!»

  * Θέμα για τη λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Πύργου στο προσεχές Δ.Σ. Πύργου

Την οργή του Δημάρχου Πύργου προκάλεσε απόφαση των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΠ να διακόψει την παροχή νερού σε πολυκατοικίες της πόλης λόγω οφειλών, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι η κίνηση αυτή δεν θα μείνει ατιμώρητη καθώς είναι διατεθειμένος να προβεί και σε καταγγελίες στην εισαγγελία. Χαρακτηρίζει “ανάλγητους γραφειοκράτες” τους υπαλλήλους που έχουν προβεί σε τέτοια ενέργεια από την οποία πλήττονται άνθρωποι κάθε ηλικίας αλλά και ΑμεΑ και μάλιστα στην «καρδιά» του χειμώνα και σε περίοδο έντονων οικονομικών περιορισμών.

     Το παραπάνω θέμα, ο κ. Αντωνακόπουλος  θα φέρει προς ενημέρωση και συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως και τη μη στελέχωση του Μητροπολιτικού Αρχαιολογικού Μουσείου Πύργου (το οποίο παραμένει κλειστό κάθε Τρίτη) εν όψει και της επόμενης τουριστικής περιόδου. Ο δήμαρχος Πύργου θα θέσει το θέμα προς συζήτηση, ώστε να παρθούν οι αποφάσεις για περαιτέρω πιέσεις σε κεντρικό επίπεδο.

«Στέλνω προειδοποίηση προς πάσα κατεύθυνση»

Σε ιδιαίτερα έντονο ύφος, ο Δήμαρχος Πύργου καταγγέλλει τη διακοπή νερού σε πολυκατοικίες της πόλης, προειδοποιώντας ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα μείνουν ατιμώρητες.

Όπως δήλωσε ο ίδιος: «Από τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΠ, κόβεται το νερό σε κάποιες πολυκατοικίες. Από την αρχή είμαι κάθετα αντίθετος σ’ αυτό – όχι στην λογική της παρανομίας, αλλά δεν γίνεται εδώ και δέκα χρόνια να μην εφαρμόζουν μέτρα πίεσης είσπραξής οφειλών και να έρχονται τώρα, στην χειρότερη συγκυρία των μνημονιακών περιορισμών και της ακρίβειας που χτυπάνε τα οικονομικά κάθε οικογένειας. Επίσης, ο Δήμος είναι σε έκτακτη ανάγκη εδώ και τρία χρόνια, είμαστε μέσα στην «καρδιά» του χειμώνα και στερούν το νερό από οικογένειες και ΑΜΕΑ. Ήδη έχω έγγραφο από το Σωματείο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας που διαμαρτύρονται έντονα γι’ αυτό.

Στέλνω προειδοποίηση προς κάθε κατεύθυνση, και ιδιαίτερα σε υπαλλήλους που παριστάνουν τους στρατιωτικούς επιτρόπους ότι: ο νόμος έχει ανθρώπινα όρια και πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι το παράδειγμα το δίνει και η κυβέρνηση που, και τις δόσεις έχει αυξήσει σε 72 και διαγράφει τα χρέη στους Δήμους πάνω από 5ετία. Μέσα από την κρίση όλοι χάνουν κάτι και όλοι κάνουν ρυθμίσεις.  

Η δική μας ΔΕΥΑΠ έχει βάλει 30% την προκαταβολή. Ας την κάνει 5% ή 10% για να μπορούν οι πολίτες να πληρώσουν. Δεν θα το αφήσω έτσι αυτό. Θα συγκρουστώ με τον οποιονδήποτε και θα τον στείλω στον εισαγγελέα! Πάνω από τα χρήματα υπάρχουν άνθρωποι και οφείλουμε να προστατέψουμε τη ζωή τους. Δεν γίνεται με 0 βαθμούς θερμοκρασία έξω, να στερείς ζεστό και πόσιμο νερό από ανθρώπους τρίτης ηλικίας, από μωρά και ΑΜΕΑ. Σε αυτό προειδοποιώ τους πάντες: να προσέξουν γιατί τελούν σε παράβαση νόμου. Απειλούν τη δημόσια υγεία, απειλούν ζωές ανθρώπων, για να εισπράξουν κάποια χρήματα που ήδη θα έπρεπε να το είχαν κάνει τα προηγούμενα χρόνια και κατά παράβαση καθήκοντος δεν το έκαναν!

Εμείς, καταργήσαμε το τέλος Ερυμάνθου, επιδοτήσαμε 40 ευρώ κάθε ρολόι, δεν αυξήσαμε τις τιμές παρά την ενεργειακή κρίση, κι έχουμε διασφαλίσει επάρκεια και ποιότητα νερού. Δεν θα έρχονται λοιπόν κάποιοι ανάλγητοι γραφειοκράτες να κατεβάζουν διακόπτες. Το χέρι που το κάνει θα τιμωρηθεί!

«Θα πιέσουμε για την καλή λειτουργία του Μητροπολιτικού Αρχαιολογικού Μουσείου Πύργου»

Η λειτουργία του Μητροπολιτικού Αρχαιολογικού Μουσείου Πύργου, θα τεθεί επίσης προς συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, με τον Δήμαρχο Πύργου να δηλώνει:

«Το Μητροπολιτικό Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου παραμένει κλειστό κάθε Τρίτη με βάση τις αποφάσεις του ΥΠΠΟ. Αυτό είναι τραγικό λάθος, διότι πλέον στην πόλη έρχονται εκατοντάδες τουρίστες κάθε μέρα και την Τρίτη, όπως και Σαββατοκύριακα και αναζητούν το Μουσείο που έχει κλειστές τις πόρτες.

Επίσης, ενώ ζητήσαμε επιπλέον προσωπικό, όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκαν αλλά έχουν κάνει και περικοπές στο έκτακτο προσωπικό. Αυτό δεν έχει λογική. Περιμένουμε φέτος περισσότερα κρουαζιερόπλοια με μεγαλύτερη πληρότητα, κι εμείς αντί να δημιουργούμε καλύτερες συνθήκες προσέλκυσης και εξυπηρέτησης των επισκεπτών δημιουργούμε προβλήματα. Στο επόμενο Δ.Σ. πρέπει να αποφασίσουμε σχετικά και να πιέσουμε περισσότερο την κεντρική εξουσία».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος