FOLLOW US: facebook twitter

Καταγγελία για τους Πολωνούς διαιτητές: «Απείλησαν τη ζωή μας, έλεγαν για καλές σχέσεις με πρόεδρο ελληνικής ομάδας»

Ημερομηνία: 10-04-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Οι άνθρωποι που, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, βρίσκονταν στην ίδια πτήση με τους Πολωνούς διαιτητές του ΑΕΚ-Άρης, προχώρησαν σε πολύ βαριές κατηγορίες στον «αέρα» του Libero!

Ο… σάλος που ξεκίνησε με τους Πολωνούς διαιτητές Πάβελ Ρατσκόφσκι, Ράντοσλαβ Σιέτζκα, Άνταμ Κούπσικ και Κριστόφ Γιάκουμπικ συνεχίζεται, αυτή τη φορά με βαριές κατηγορίες στον «αέρα» του Libero. Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται, ο άνθρωπος που φιλοξενήθηκε στον σταθμό της Θεσσαλονίκης ονομάζεται Βασίλης και μαζί με τον πατέρα του άκουσε τα όσα έλεγαν οι διαιτητές, για τους οποίους τονίζει ότι έπιναν και στη συνέχεια τους απείλησαν τη ζωή και την οικογένεια. Στη συνέντευξη, ακούγεται κυρίως ο Βασίλης, ο νεότερος εκ των δύο, ενώ σε κάποια σημεία μιλάει και ο πατέρας του. Όπως τονίζουν, δεν θέλουν να δώσουν τα στοιχεία τους γιατί φοβούνται για τη ζωή τους!

Αρχικά μιλώντας για το επεισόδιο επισήμανε: «Πετάγαμε στην ίδια πτήση, στην μπίζνες θέση. Εγώ κατάλαβα πως είναι οι διαιτητές του αγώνα της ΑΕΚ με τον Άρη, επειδή μιλούσαν για το τελευταίο ματς που σφύριξαν στην Πολωνία, το Λεχ Πόζναν – Πογκόν και γελούσαν με αυτά που έκαναν και για τα οποία είχαν δεχθεί τιμωρία… Μένω στην Πολωνία και μιλάω Πολωνικά. Εμείς μεταξύ μας μιλούσαμε στα Ελληνικά κι αυτοί προφανώς πίστευαν πως δεν υπήρχε κάποιος που να καταλαβαίνει Πολωνικά. Ήταν πολύ άνετοι κι έπιναν τζιν, βότκες και κρασιά, όπως μας το επιβεβαίωσε και η αεροσυνοδός όταν κατεβαίναμε. Στην διάρκεια της πτήσης αρχικά μιλούσαν για το ματς του πολωνικού πρωταθλήματος. Μετά άρχισαν να μιλούν για τα Ελληνικά ποδοσφαιρικά δρώμενα. Μεταξύ άλλων για έναν πρόεδρο Ελληνικής ομάδας με τον οποίο έχουν πολύ καλές σχέσεις όπως έλεγαν… Ακούσαμε το όνομα του, αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να το πω».

Για το τι έγινε με την αστυνομία και ποιος την φώναξε: «Εμείς φωνάξαμε την αστυνομία στο αεροδρόμιο δεν την φώναξαν αυτοί. Όταν προσγειώθηκε το αεροπλάνο και ήμασταν έτοιμοι να βγούμε, κάναμε μόνο μια παρατήρηση σε αυτούς τους διαιτητές στα πολωνικά. Ότι να προσέχουν τι λένε, επειδή ήπιαν πολύ κι έλεγαν πολλά πράγματα που δε έπρεπε να τα λένε τόσο δυνατά. Μόνο αυτό. Με το που το άκουσαν αυτό, άρχισαν να μας επιτίθενται. Φραστικά και μετά την αποβίβαση μας περίμεναν στην φισούνα και μέχρι την παραλαβή των αποσκευών έρχονταν από πίσω μας, μας έβριζαν πάρα πολύ άγρια. Εμείς το μόνο που τους είχαμε πει πριν ήταν η παρατήρηση πως δεν έπρεπε να λένε τέτοια πράγματα στα πολωνικά. Ήμουν εγώ με τον πατέρα μου… Όσο μιλούσαν στο αεροπλάνο δεν τους είχαμε πει τίποτα».

«Μας έφτυναν και απειλούσαν πως θα μας σκοτώσουν»

Στην συνέχεια οι καταγγελίες έγιναν ακόμα πιο βαριές, καθώς έγινε λόγος για σοβαρές απειλές: «Συγγνώμη, εγώ τους έκανα παρατήρηση και τους είπα: Δεν ντρεπόσαστε, διαιτητές που ερχόσαστε στην Ελλάδα και ήρθατε από την UEFA, να είστε πιωμένοι, ήπιατε τόση βότκα, πως θα βγείτε στο γήπεδο; Όρμηξαν σε μας, άρχισαν να μας βρίζουν, εμείς θέλαμε να το αποφύγουμε, μας ακολούθησαν, με έφτυσαν, με απειλούσαν πως θα με σκοτώσουν… Στην αρχή δεν ήθελα να αντιδράσω, αλλά άρχισε να με απειλεί πολύ δυνατά, εμένα τα παιδιά, την οικογένεια μου, την μητέρα μου, είπαν θα μαας σκοτώσουν, θα μας σφάξουν και μετά με έφτυσε. Αφού με έφτυσε τον έπιασα από την ζακέτα, τον τράβηξα προς στα σεκιούριτι και ζήτησα να φωνάξουν την αστυνομία. Την ίδια στιγμή ο βοηθός του διαιτητή, ο συνάδελφος του βρήκε εμένα και με έσπρωξε από πίσω ενώ δεν έβλεπα. Αυτά είναι καταγραμμένα στις κάμερες, είναι στην αίθουσα που παραλαμβάναμε τις αποσκευές. Μετά ζητήσαμε πολύ έντονα να έρθει η αστυνομία, την στιγμή που μιλούσαμε με την αστυνομία αυτός ο διαιτητής ερχόταν από πίσω μου και με έβριζε στα πολωνικά. Ο άλλος διαιτητής πήρε τηλέφωνο τον άνθρωπο απο την ΕΠΟ που περίμενε να τους παραλάβει. Ο άνθρωπος της ΕΠΟ τους είδε ότι ήταν μεθυσμένοι και προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα. Ο αστυνομικός με ρώτησε αν ήθελα να κάνω καταγγελία, αλλά ήθελα να αποφύγω την καταγγελία και να πάω σπίτι. Ρώτησαν κι αυτούς αν ήθελαν να κάνουν καταγγελία αλλά αρνήθηκαν. Και μετά φύγαμε. Ο άνθρωπος της ΕΠΟ μας ρώτησε τι έγινε και του είπαμε. Του είπα τι έλεγαν στο αεροπλάνο και με το που του το είπα άνοιξε τα μάτια του και δεν το πίστευε. Μας είπε πως αυτοί θα τους αναλαμβάναν. Ο άνθρωπος της ΕΠΟ δεν μου είπε το όνομα του, αλλά είναι εύκολο να το μάθει κανείς. Έδειξε την ταυτότητα του για να μπει στην αίθουσα του αεροδρομίου»

Για το επεισόδιο με αστυνομικό: «Ο ένας από τους διαιτητές έσπρωξε κι έναν αστυνομικό, ο οποίος του είπε στα Αγγλικά μη με ακουμπάς, αλλά αυτό τελείωσε γρήγορα… Όλο το σκηνικό έγινε μπροστά σε πάρα πολύ κόσμο. Απ όσο διάβασα έλεγε ότι εμείς είχαμε πιεί. Θα μπορούσαμε να το αποδείξουμε ίσως όπως το απέδειξε αυτός με αλκοτέστ μετά από 24 ώρες… Εγώ στην συζήτηση που έκανα μαζί τους και τους έλεγα πως θα διαιτητεύσετε ενώ είστε μεθυσμένοι, αυτός μου έλεγε μην ανησυχείς έχουμε πολλούς τρόπους να ξεμεθύσουμε. Ήταν πολλά πράγματα, αλλά δεν θέλαμε να μεγαλώσουμε την ένταση, εμείς ήρθαμε στην Ελλάδα για το Πάσχα… Αυτό που ακούσαμε και μας έκανε να αντιδράσουμε ήταν πως είπαν για έναν πρόεδρο που τους είπε ότι η ομάδα του έπρεπε οπωσδήποτε να πάρει το πρωτάθλημα, ότι τους ήθελαν για το ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού αλλά τελικά όπως είδατε έβαλαν τους Ισπανούς διαιτητές».

Για το αν τους είπαν τι ομάδα είναι: «Όχι, δεν τους είπαμε ποτέ για τι ομάδα είμαστε. Τους είπαμε ήπιατε τόση βότκα, μιλάτε για προέδρους, για ομάδες ελληνικές κι από εκεί ξεκίνησε η φασαρία. Μιλούσαν για το ελληνικό ποδόσφαιρο, για το πολωνικό, γελούσαν για τα λάθη τους στον τελευταίο αγώνα. Είπανε πολλά πράγματα που όπως καταλαβαίνετε τα γνωρίζουμε όλοι για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν δώσαμε τα στοιχεία μας πουθενά, γιατί αυτός ο διαιτητής μας απείλησε για την ζωή μας, την οικογένεια μας, ότι θα μας κάνει πολλά πράγματα, να μην τα λέμε… Η γνώμη μου είναι πως έκαναν πολύ σωστά που δεν τους άφησαν να σφυρίξουν. Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος. Αν βλέπατε τα μάτια του, το πρόσωπο του όπως ήταν μεθυσμένος. Ο άνθρωπος είναι πάρα πολύ επικίνδυνος. Ψυχοπαθής είναι».

Πηγή: gazzetta.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος