FOLLOW US: facebook twitter

Κατάληψη στο Λύκειο Καράτουλα για το κτιριακό – Ολιγόωρη αποχή από τους μαθητές του Γυμνασίου

Ημερομηνία: 29-09-2020 | Συντάκτης:

Σε κατάληψη του Λυκείου Καράτουλα προχώρησαν χθες οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου, κυρίως λόγω των σοβαρών κτιριακών προβλημάτων που δεν έχουν ακόμα επιλυθεί και τα οποία έγιναν αντιληπτά μετά την κακοκαιρία της περασμένης εβδομάδας, και λόγω των επιπλέον μέτρων που πρέπει να ληφθούν στο  πλαίσιο προστασίας από τον κορονοϊό.

Όπως ανέφερε σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Γυμνασίου Καράτουλα,  την περασμένη Πέμπτη και την περασμένη Παρασκευή οι μαθητές της Α΄τάξης του Γυμνασίου Καράτουλαέκαναν μάθημα στους διαδρόμους λόγω της πλημμύρας των δύο αιθουσών, καθότι το ταβάνι είχε «κρεμάσει» και έσταζε νερό με αποτέλεσμα να είναι ανέφικτη η διεξαγωγή μαθήματος  εντός του χώρου. Έτσι οι μαθητές και των  δύο τμημάτων,   Α1 και Α2,  μεταφέρθηκαν στους διαδρόμους του κτιρίου όπου  καθισμένοι σε καρέκλες χωρίς θρανία αλλά και χωρίς πίνακα  έκαναν το μάθημά τους.

Παράλληλα, ο σύλλογος επισημαίνει πως το νέο-παραδοτέο σχολείο αντιμετωπίζει προβλήματα λειτουργικότητας και  επικοινωνίας επειδή  ηλεκτροδοτείται με το   εργοταξιακό ρεύμα της εξελισσόμενης εργολαβίας,  με αποτέλεσμα να μην υποστηρίζονται οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές , να μην μπορούν να λειτουργήσουν τα κλιματιστικά και άλλες ηλεκτρικές συσκευές.  «Επίσης είναι  άκρως  περιορισμένος ο προαύλιος χώρος,  διότι  το μεγαλύτερο τμήμα του είναι υπό κατασκευή και δεν επαρκεί για τις ανάγκες της απαιτούμενης απόστασης μεταξύ μαθητών στα διαλλείματα εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού», υπογραμμίζουν.

Εκτός από το Λύκειο, ολιγόωρη αποχή από τα μαθήματα έκαναν και οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Καράτουλα, προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για την κατάσταση του κτιρίου. Σήμερα αναμένεται να αποφασιστεί αν θα συνεχιστεί η κατάληψη ή αν θα προτιμηθεί άλλη μορφή διαμαρτυρίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος