FOLLOW US: facebook twitter

Katalin Boros-Oláh: «Στόχος για μένα είναι να μιλούν οι πίνακες μου…»

Ημερομηνία: 24-12-2021 | Συντάκτης:

Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Katalin Boros-Oláh στο «Μαγικό Εργοστάσιο» στου Ξυστρή


Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Την νέα της καλλιτεχνική δουλειά παρουσιάζει αυτές τις ημέρες στο θεματικό πάρκο Ξυστρή στο ΜΑΓΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ, η νέα, ταλαντούχα και πολλά υποσχόμενη ζωγράφος Katalin Boros-Oláh, που εδώ και πολλά χρόνια ζει και εργάζεται στην Ηλεία. Η ζωγραφική παραμένει το μεγάλο της πάθος και με όπλο τα χρώματα και τα πινέλα της δημιουργεί μικρά θαύματα!

Στην έκθεση ζωγραφικής της η Katalin παρουσιάζει αντιπροσωπευτικά δείγμα από την εικαστική της πορεία, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε, όταν μετά από 9 χρόνια σπουδών σε σχολής τέχνης στον τόπο της, έκανε μια μικρή παύση, αλλάζοντας πορεία και αντικείμενο σπουδών. Το… μικρόβιο της ζωγραφικής ήταν όμως ήταν πάντα καλά κρυμμένο μέσα της και μόλις βρήκε ευκαιρία ελευθερώθηκε ξανά! Με πλούσιες και πρωτότυπες ιδέες, δημιούργησε μια τεράστια συλλογή από πίνακες που φέρουν την υπογραφή της και κοσμούν έως και σήμερα τους τοίχους πολλών σπιτιών αλλά και επαγγελματικών χώρων, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Όπως μας λέει η ίδια «μέσα από τους πίνακές μου εκφράζω τις σκέψεις μου. Το μυαλό μου ταξιδεύει και χάνω την αίσθηση του χρόνου, την ώρα που δημιουργώ.

Είναι μια ιδιαίτερη αγάπη… μια σχέση που δεν αλλοιώνεται και δεν εξαντλείται. Στόχος για μένα είναι να μιλούν οι πίνακες μου και να γίνονται αγαπητοί στους λάτρεις αυτής της τέχνης. Είμαι γεμάτη ιδέες για το τι πρόκειται να ζωγραφίσω. Στο μυαλό μου συνεχώς έρχονται εικόνες και είναι σα να με καλούν να τις εμφανίσω πάνω στους καμβάδες μου. Σήμερα μετράω μια μεγάλη συλλογή με πίνακες μου και έτσι μερικοί από αυτούς, θα πρέπει να βρουν το νέο τους σπίτι και να τοποθετηθούν σε έναν τοίχο, σε ένα μέρος που τους αξίζει. Να ανοίξουν τα φτερά τους και να ταξιδέψουν τον θεατή μέσα απ’ την εικόνα τους».

Η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Katalin Boros-Oláh θα είναι ανοιχτή έως τις 3 Ιανουαρίου καθημερινά από τις 5 το απόγευμα έως τις 9.30 το βράδυ στου Ξυστρή όπου οι επισκέπτες μπορούν να δουν και να προμηθευτούν τα έργα της, αλλά και να συζητήσουν μαζί με τη ζωγράφο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος