FOLLOW US: facebook twitter

Κατάκολο: Φυτεύοντας δέντρα για το κλίμα και την ειρήνη

Ημερομηνία: 23-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Κοινωνία, Νέα

Ένα λιθαράκι για να βοηθήσουν το περιβάλλον για έναν βιώσιμο πλανήτη αλλά και για να ομορφύνουν το επίνειο του Πύργου, πρόσθεσαν όλοι όσοι συμμετείχαν χθες το πρωί στην πρώτη δενδροοφύτευση της ομάδας tree challenge στο Κατάκολο που έγινε με την συμμετοχή του νηπιαγωγείου Κατακόλου που έχει διακριθεί για τις περιβαλλοντικές του δράσεις. Καθοριστική ήταν και η συμβολή του δήμου Πύργου που προσέφερε και τα δέντρα και της Ομάδας Κατακόλου του  Δασαρχείου Πύργου για την έμπρακτη υποστήριξη με μηχανήματα και προσωπικό καθώς άνοιξε και τους λάκκους για να φυτευτούν τα δενδρύλια στο αλσύλιο και την παιδική χαρά.

Το δικό δεντράκι φύτεψε χθες και ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος τονίζοντας ότι ο δήμος Πύργου θα συμβάλλει και θα πρωτοστατεί σε τέτοιες ενέργειες που αφορούν την αναβάθμιση του περιβάλλοντος στο δήμο, όπως και ο δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας που επισήμανε ότι το Δασαρχείο Πύργου για άλλη μια φορά υποστηρίζει περιβαλλοντικές δράσεις και το έχει αποδείξει έμπρακτά και κατ’ επανάληψη. Ευχαρίστησε δε θερμά, όλους όσους συμμετείχαν στην δενδροφύτευση στο αλσύλιο και την παιδική χαρά.

Μέλη της ομάδας tree challenge επισήμαναν ότι η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ειρήνης που γιορτάζεται στις 21 Σεπτεμβρίου συνδυάζοντας την ειρήνη με το περιβάλλον. «Το περιβάλλον είναι σημαντικό για εμάς… Όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο σε όλο τον κόσμο…. Ήρθε η ώρα να δοθεί έμφαση στο περιβάλλον και την ειρήνη. Τα δέντρα που φυτέψαμε είναι μέρος μιας μεγάλης εκστρατείας, της LEAF International και ENO Environment Online, με στόχο να φυτέψουμε δέντρα για το κλίμα και την ειρήνη. Κάνουμε αυτή την ειδική πράξη μαζί με χιλιάδες σχολεία, ομάδες νέων, πόλεις και οργανισμούς σε όλο τον κόσμο …»

Η εικόνα ίσως περιέχει: 13 άτομα, περιλαμβάνονται οι Panagiotis Lattas και ΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Β', , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, άτομα στέκονται, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται, γένι και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, περιλαμβάνεται ο Panagiotis Lattas, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες και φύση


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος