FOLLOW US: facebook twitter

Καταγγελία περιοίκων και επαγγελματιών στον Εισαγγελέα για την κατάσταση στο παλαιό Νοσοκομείο Πύργου – Ζητούν να μπει “τέλος” στη δυσωδία

Ημερομηνία: 14-08-2020 | Συντάκτης:

Αναφορά – καταγγελία στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του παλαιού Νοσοκομείου Πύργου εξαιτίας των διάσπαρτων ρυπαρών αντικειμένων (απορρίμματα) και άλλων στερεών αποβλήτων που βρίσκονται συγκεντρωμένα στην έκταση όπως και της στάθμευσης απορριμματοφόρων και άλλων οχημάτων, κατέθεσαν  κατά του Δήμου Πύργου περίοικοι και επαγγελματίες, της περιοχής ζητώντας την άμεση απομάκρυνσης τους και τη λήψη μέτρων αποκατάστασης του περιβάλλοντος. Μάλιστα, μετά την κατάθεση της καταγγελίας, η Αντιεισαγγελέας έδωσε εντολή για μήνυση προκειμένου να ξεκινήσει προανάκριση για την κατάσταση που επικρατεί.

Όπως εξηγούν στην αναφορά- καταγγελία τους, που κατέθεσαν μέσω της πληρεξούσιας Δικηγόρου τους κ. Ευσταθίας Καραλή, διαμένουν και ασκούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα σε μικρή απόσταση από το σημείο, στο οποίο “με εγκληματικό τρόπο σημειώνεται το αδίκημα της υποβάθμισης του περιβάλλοντος από το Δήμο Πύργου”.

«Μετά από κινητοποιήσεις των κατοίκων και των καταστηματαρχών της περιοχής, οι οποίοι μου εξέφρασαν την αγωνιά τους για την κατάσταση, καθώς επίσης και την δυσφορία τους, από την δυσοσμία που δημιουργείται στην περιοχή του παλαιού νοσοκομείου, μου ανατέθηκε να τους εκπροσωπήσω και να καταθέσω την σχετική καταγγελία στον αρμόδιο Εισαγγελέα» τόνισε η κ. Καραλή επισημαίνοντας ότι στην καρδιά του αστικού ιστού του Δήμου Πύργου, έχει δημιουργηθεί ρυπογόνα εστία. «Απορριμματοφόρα οχήματα πολλές φορές εισέρχονται στο Μανωλοπούλειο γεμάτα απορρίμματα αντί να είναι καθαρισμένα με ειδικά απορρυπαντικά όπως ορίζει ο Κανονισμός Υγιεινής και Ασφάλειας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα οχήματα να στάζουν δύσοσμα υγρά και να δημιουργείται εξαιρετικά έντονη δυσωδία. Επιπλέον, η ύπαρξη διάσπαρτων ρυπαρών αντικείμενων και άλλων στερεών απόβλητων, έχει προσελκύσει τρωκτικά και διάφορα, διόλου συμπαθή, ζωύφια. Σε συνδυασμό δε με τις καλοκαιρινές θερμοκρασίες είναι μια κατάσταση αφόρητη, η οποία εγκυμονεί κινδύνους για την διάδοση μολυσματικών ασθενειών. Έχουν γίνει αρκετές οχλήσεις από τους περιοίκους προς το Δήμο και από την πλευρά του, ο Δήμος, έχει υποσχεθεί επανειλημμένως να μεταφέρει το αμαξοστάσιο από το Μανωλοπούλειο Νοσοκομείο και να προβεί στον καθαρισμό και την απολύμανση του περιβάλλοντα χώρου, χωρίς κανένα αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη να ζει σ’ ένα ασφαλές και μη ρυπογόνο περιβάλλον και σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να αναγκάζεται να διεκδικεί το αγαθό αυτό» κατέληξε.

Μέσω της καταγγελίας τους, πέρα από τν αποκατάσταση του χώρου ζητούν να ελεγχθούν οι πράξεις των οργάνων διοίκησης και να διαταχθούν τα δέοντα σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος