FOLLOW US: facebook twitter

Καταγγελία της ΕΛΜΕ Ηλείας: Τα προβλήματα στην Παιδεία δεν λύνονται με παρεμβάσεις εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών

Ημερομηνία: 28-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Πληροφορηθήκαμε ότι με εντολή εισαγγελέα κλήθηκαν οι διευθύντριες και οι διευθυντές των σχολείων που τελούν «υπό κατάληψη» και μάλιστα ζητήθηκαν ονόματα μαθητών/τριων υποκινητών/τριών από τις διευθύνσεις των σχολείων.

Ως εκπαιδευτικοί καταδικάζουμε αυτές τις πρακτικές. θεωρούμε ότι τα θέματα που αφορούν τα σχολεία πρέπει να λύνονται με παιδαγωγικούς τρόπους και όχι με την παρέμβαση εισαγγελικών αρχών και αστυνομίας.

Οι μαθητές με τον αγώνα τους όλες αυτές τις ημέρες απέδειξαν για ακόμα μία φορά ότι δεν συμβιβάζονται με τίποτα λιγότερο από την ικανοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων τους. Παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια τους, βγήκαν πχ. στους δρόμους της πόλης του Πύργου, απαιτώντας τη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας, επιπλέον εργαζόμενους στην καθαριότητα, κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών με περισσότερες προσλήψεις καθηγητών και εξασφάλιση αιθουσών, 15 μαθητές ανά τάξη, καθώς και να αποσυρθεί η Τράπεζα Θεμάτων, που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την προσπάθειά τους να μορφωθούν ολοκληρωμένα, ενισχύει τους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση.

Ορισμένοι προσπαθούν να συκοφαντήσουν τον αγώνα των μαθητών και να τους ταυτίσουν με τους «αρνητές της μάσκας», όταν τα αιτήματά τους είναι να λειτουργήσουν τα σχολεία με τρόπο που να μορφώνονται και όχι να εξοντώνονται.

Τα προβλήματα και η κυβερνητική πολιτική κινητοποιούν τους μαθητές που διεκδικούν το δικαίωμα στη μόρφωση χωρίς προβλήματα στην υγεία τους και την υγεία των οικογενειών τους.

Ας αναλάβει επιτέλους το υπουργείο Παιδείας τις ευθύνες που του αναλογούν στη διαμόρφωση πραγματικών όρων ασφάλειας και υγιεινής στα σχολεία με την άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών και τον σημαντικό περιορισμό των μαθητών ανά τάξη (που είναι και το κύριο αίτημα των παιδιών) που θα συνδράμουν στην αποφυγή του συνωστισμού στις σχολικές αίθουσες.

Απαιτούμε τώρα:

Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη στην κατεύθυνση των 15 μαθητών στην τάξη.

Προσλήψεις καθηγητών- να καλυφθούν όλα τα κενά.

Επαρκές προσωπικό καθαριότητας.

Με ευθύνη υπουργείου Παιδείας, περιφερειών και δήμων να ανοίξουν κλειστά σχολεία, να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για σχολεία.

Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.

Καμία σκέψη για κάμερες στις σχολικές αίθουσες.

Να εξασφαλιστούν οι όροι για να πραγματοποιηθούν οι σχολικές εκδρομές ή έστω άλλες ψυχαγωγικές- εκπαιδευτικές και μαθητικές δραστηριότητες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος