FOLLOW US: facebook twitter

Καταγγελία από το Σύλλογο Δασκάλων-Νηπιαγωγών Πύργου: «Απαγορεύουν τις μετακινήσεις σε εκπαιδευτικούς!»

Ημερομηνία: 13-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Εκπαίδευση, Νέα

Αυθαιρεσίες σε βάρος εκπαιδευτικών  από Διευθυντές σχολείων και Διευθυντές εκπαίδευσης καταγγέλλει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου και καλεί το Υπουργείο Παιδείας να παρέμβει.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση- καταγγελία, επισημαίνουν: «Παρά τα όσα καθορίζει η ΚΥΑ (783 – 10.3.2020), σε διάφορες περιοχές της χώρας, Διευθυντές Σχολικών μονάδων και Διευθυντές Εκπαίδευσης αυθαιρετούν και

είτε καλούν τους συναδέλφους να παραβρίσκονται στα σχολεία εκ περιτροπής, είτε καλούν Σύλλογο Διδασκόντων για να καθορίσουν τις αρμοδιότητες και την παρουσία των εκπαιδευτικών στα Σχολεία, είτε απαγορεύουν τη μετακίνηση των εκπαιδευτικών.

Ορισμένες Διευθύνσεις, επικαλούμενες την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 42/Α/25-2-2020) και τα μέτρα που αυτή περιλαμβάνει, απαγορεύουν τη μετακίνηση των εκπαιδευτικών – ειδικά των αναπληρωτών που υπηρετούν στα νησιά – προς τις περιοχές τους, παρόλο που τα μέτρα αυτά  εξειδικεύτηκαν με την ΚΥΑ 783.

Τη στιγμή αυτή

α) έχει ανασταλεί η λειτουργία των σχολικών μονάδων,

β) δεν προβλέπεται η συνέχιση της παραμονής των εκπαιδευτικών στα σχολεία και

γ) δεν προκύπτει από πουθενά ότι απαγορεύονται οι ατομικές μετακινήσεις των συναδέλφων.

Ως εκ τούτου, δεν μπορεί κανείς να απαγορεύσει τη μετακίνηση των εκπαιδευτικών – ειδικά των αναπληρωτών που υπηρετούν στα νησιά – προς τις περιοχές τους. Για παράδειγμα, υπάρχουν πολλοί γονείς εκπαιδευτικοί που εργάζονται μακριά από τις οικογένειές τους, μακριά από τα παιδιά τους. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί χρειάζεται άμεσα να βρεθούν δίπλα στις οικογένειές τους. Είναι διαφορετικό πράγμα να είναι σε γνώση της υπηρεσίας η περιοχή μετάβασης και διαφορετικό η απαγόρευση!!!

Η ανάγνωση των ΚΥΑ,από οποιονδήποτε διοικητικό παράγοντα,κατά πώς τον βολεύει, δεν τον νομιμοποιεί να τις μεταφράζει κατά το δοκούν και να «νομοθετεί» αυθαίρετα.

Καλούμε τη ΔΟΕ και το Υπουργείο Παιδείας να πάρουν επίσημη θέση. ΤΟ ΥΠΑΙΘ οφείλει άμεσα να παρέμβει με έγγραφό του προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, καλώντας τες να σταματήσουν τις αυθαιρεσίες εις βάρος των συναδέλφων!!!».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος