FOLLOW US: facebook twitter

Καταγγελία από Ένωση Ιατρών Ν.Μ. Αμαλιάδας-Δ/ντης Ιατρικής Υπηρεσίας-Επιστημονικό Συμβούλιο: Εφημερεύουμε με λιγότερους γιατρούς και από τα Κέντρα Υγείας!

Ημερομηνία: 16-10-2020 | Συγγραφέας:
-Κατηγορούν τη Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας για αδιαφορία, αυταρχική και εχθρική συμπεριφορά που οδηγεί όπως τονίζουν στην αποχώρηση ιατρών από τις Νοσηλευτικές Μονάδες του Νομού

Το ότι η Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας, λειτουργεί με τρομακτικές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού και εφημερεύει σε επίπεδο Νομού χωρίς την παρουσία βασικών ιατρικών ειδικοτήτων (καρδιολόγου και παθολόγου) με ότι αυτό συνεπάγεται για τους νοσηλευόμενους Ηλείους ασθενείς, η «Πρωινή» το έχει επισημάνει πολλές φορές. Τώρα ήρθε η ώρα των γιατρών του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, να καταγγείλουν ανοιχτά τα όσα συμβαίνουν στη Νοσηλευτική Μονάδα καλώντας τη Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας και τη Διοικητή της Ν.Μ. Αμαλιάδας, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αποφασίσουν τι πρέπει να κάνουν για την εύρυθμη λειτουργία των μονάδων του Νομού. Στην καταγγελία τους, κατηγορούν τη διοίκηση των μονάδων και την 6η ΥΠΕ για αδιαφορία αλλά και τη Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας για αυταρχική, εχθρική και μεροληπτική συμπεριφορά που έχει οδηγήσει στην αποχώρηση πολλών γιατρών από τις Νοσηλευτικές Μονάδες του Νομού!

Όπως τονίζουν, οι ιατροί της ΝΜ Αμαλιάδας μέσω των εκλεγμένων επιστημονικών και συνδικαλιστικών οργάνων τους, Ιατρική Υπηρεσία, Επιστημονικό Συμβούλιο, Ένωση Ιατρών, έχουν κατ’ επανάληψη ενημερώσει για τα σημαντικά προβλήματα της λειτουργίας της Νοσηλευτικής Μονάδας και αυτό έχει γίνει με πληθώρα εγγράφων που έχουν αποσταλεί στο Διοικητή και την Αναπληρώτρια Διοικήτρια του ΓΝ Ηλείας, στο Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας. «Όλο αυτό το χρονικό διάστημα δυστυχώς δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα» τονίζουν χαρακτηριστικά και εξηγούν:

  • Η ΝΜ Αμαλιάδας πραγματοποιεί εφημερίες νομού χωρίς την παρουσία καρδιολόγου και παθολόγου παρά τα συνεχή αιτήματά μας προς τις διοικήσεις.
  • Υπάρχει αδιαφορία από τη διοίκηση των μονάδων και την 6ης ΥΠΕ για την εξασφάλιση των απαραίτητων αγροτικών και γενικών ιατρών βάσει προγράμματος και μετάθεση των ευθυνών προς τρίτους.
  • Καθίσταται αδύνατη η έγκαιρη κατάρτιση μηνιαίου προγράμματος εφημέρευσης με ευθύνη των διοικήσεων των Νοσοκομείων και της ΥΠΕ.
  • Η αυταρχική εχθρική και μεροληπτική συμπεριφορά της διοίκησης απέναντι στο νοσοκομείο και τους ιατρούς του έχει οδηγήσει στην αποχώρηση πολλών εξ αυτών συνολικά από το ΓΝ Ηλείας προς άλλες μονάδες υγείας ή προς τη συνταξιοδότηση.
  • Οι ιατροί της ΝΜ Αμαλιάδας αποτελούν συνεχώς το «δεκανίκι» στην «υποτιθέμενη» λειτουργία του συστήματος καθώς δύο παθολόγοι και ένας ορθοπεδικός έχουν μετακινηθεί μόνιμα στη ΝΜ Πύργου. Εκτός αυτών, καλούνται όποτε χρειαστεί και άλλοι συνάδελφοι για εφημέρευση με συνεχόμενα και καθημερινά «εντέλλεσθαι».

Συνέπεια των παραπάνω είναι η ΝΜ Αμαλιάδας σε κλειστές εφημερίες να λειτουργεί με ελάχιστο προσωπικό, λιγότερο ακόμα και από τα όμορα Κέντρα Υγείας.

Ακόμα, εν μέσω πανδημίας η ΝΜ Αμαλιάδας, όπως και όλες οι Μονάδες του Νομού καθημερινά αποδυναμώνονται σε ιατρικό προσωπικό ενώ την ίδια στιγμή κανείς ιατρός δεν έχει προσληφθεί μέσω των τελευταίων προκηρύξεων. Τα αναφερόμενα γεγονότα και οι συμπεριφορές αποτρέπουν συναδέλφους να δηλώσουν ως προτίμηση τα νοσοκομεία του Νομού Ηλείας.

Συγχρόνως με τη μη επίλυση των γνωστών και χρόνιων αυτών προβλημάτων, οι διοικήσεις των Νοσοκομείων και της 6ης ΥΠΕ προσπαθούν να χρεώσουν το ενδεχόμενο κλείσιμο της ΝΜ Αμαλιάδας, την απαξίωση του ΓΝ Ηλείας και την υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας σε όλους εμάς. Τους ιατρούς που καθημερινά, με κίνδυνο να χρεωθούμε τις παραλείψεις τους, διακινδυνεύουμε την αξιοπρέπεια, την επιστημονικότητα καθώς και τη σωματική και ψυχική μας υγεία.

Όλα τα ανωτέρω κοινοποιούνται και στα Μέσα Ενημέρωσης του Νομού ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες της Ηλείας ποιος θα ευθύνεται για τυχόν αναστολή της λειτουργίας των «προβληματικών», όπως έγιναν, Μονάδων Υγείας. Ελπίζουμε έστω και τώρα οι διοικήσεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αποφασίσουν τι πρέπει να κάνουν για την εύρυθμη λειτουργία των Μονάδων του Νομού».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Μικρές Ιστορίες Μαγειρικής
Όλα τα Ένθετα
Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ