FOLLOW US: facebook twitter

Καταδίκασαν τους αγρότες για τις κινητοποιήσεις: Ανεβαίνει το θερμόμετρο-Ποινή φυλάκισης 1 χρόνου από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 22-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Αγροτικά, Νέα

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή επιβλήθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αμαλιάδας, στους αγρότες που κατηγορούνταν για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις το 2014 με συμβολική κατάληψη στη Δ.Ο.Υ. Αμαλιάδας. Από τις 11 υποθέσεις που ήταν προγραμματισμένες να εκδικαστούν, μόλις μια έφτασε στο ακροατήριο χθες, αυτή που αφορούσε το 2014, ενώ υπάρχουν και άλλες για το 2017. Κατηγορούμενοι στην υπόθεση της συμβολικής κατάληψης της Δ.Ο.Υ. ήταν οι Θανάσης Αντωνάτος, Σωτήρης Αντωνάτος και ο αείμνηστος Στάθης Κούφης. Συνήγορος των αγροτών είναι ο Άγης Μαραγκουδάκης, ο οποίος ζήτησε να μην εκδικαστεί η υπόθεση, κάτι που δεν έγινε δεκτό και καταδίκασε τον Θανάση και Σωτήρη Αντωνάτο. Οι υπόλοιπες υποθέσεις θα εκδικαστούν στις 6 Μαρτίου 2020.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Χρήστος Γιαννόπουλος τόνισε πως «…η δικαιοσύνη έλαμψε για ακόμα μια φορά με το ταξικό της μάτι καταδίκασε αγρότες γιατί είχαν το «θράσος» να αγωνιστούν για το δίκιο τους. Η σύνθεση της έδρας του μονομελούς πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας στις 21-11-2018 εξαντλώντας το μίσος των νόμων της αστικής τάξης και της κυβέρνησής της για όποιους αντιστέκονται στη βάρβαρη πολιτική της, καταδίκασε με 12μήνες φυλακή συνδικαλιστές αγρότες, δίνοντας διαπιστευτήρια σε αυτούς που υπηρετούν. Εμείς σαν ταξικό αγροτοκτηνοτροφικό κίνημα τους απαντάμε δεν μας φοβίζουν, δεν μας πτοούν ούτε οι καταδίκες, ούτε οι ένστολοι ή μυστικοί που γεμίζουν τα δικαστικά μέγαρα για να μας φρουρούν σαν εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, θα συνεχίσουμε. Μαζί με τους συμμάχους μας εργάτες στις 28 Νοέμβρη στην εργατική απεργία και συντονισμένοι με τους συναδέλφους μας όλης της Ελλάδας μετά την πανελλαδική σύσκεψη στην Νίκαια στις αρχές Δεκέμβρη θα είμαστε πάλι στους δρόμους. Θα νικήσουμε».

Εκ μέρους του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Αμαλιάδας, ο Διονύσης Κουρλός σε δήλωσή του τόνισε πως «… εμείς οι αγροτοκτηνοτρόφοι μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Αμαλιάδας δηλώνουμε τον αποτροπιασμό μας για την απόφαση του μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας να καταδικάσει σαν εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου στις 21-11-2018 τον πρόεδρό μας και τους συναδέλφους μας επειδή αγωνίστηκαν μαζί μας για τη λύση των προβλημάτων που μας έχει φορτώσει η βάρβαρη πολιτική των κυβερνήσεων. Δεν φοβούμαστε, απαντάμε με συσπείρωση και αγώνα δίπλα στην ΟΑΣΗ και τους συμμάχους μας εργάτες. Συμμετέχουμε στις 28 Νοέμβρη στην εργατική απεργία και συντονιζόμαστε με όλους τους αγρότες της Ελλάδας. Το Δεκέμβρη μετά τη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των μπλόκων θα είμαστε και πάλι στους δρόμους του Αγώνα».

 

Καταγγελία για το θέμα έκανε και η Τ.Ε. Ηλείας του ΚΚΕ

Η Τομεακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ καταδικάζει απερίφραστα την απαράδεκτη απόφαση του μονομελούς πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας για την καταδίκη δύο αγροτοσυνδικαλιστών μέλη της Ο.Α.Σ.Η.  σε 12 μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή  για την συμβολική κινητοποίηση- διαμαρτυρία που είχαν πραγματοποιήσει το 2014 στην εφορεία της Αμαλιάδας, με την απαράδεκτη κατηγορία της« διατάραξης της  οικιακής ειρήνης».

Η απόφαση αυτή αποδεικνύει ότι η αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πάει χέρι – χέρι με τον αυταρχισμό και την καταστολή. Τα όσα έλεγε παλιότερα ο ίδιος ο πρωθυπουργός για παραγραφή των διώξεων σε βάρος των αγροτών που βρέθηκαν στα μπλόκα του αγώνα, αποδεικνύονται άλλη μια μεγάλη απάτη. Οι μικρομεσαίοι αγρότες καταλαβαίνουν ποιοι και γιατί επιδιώκουν τη συκοφάντηση του αγώνα τους ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ που τους ξεκληρίζει, ποιοι και γιατί καλλιεργούν τον κοινωνικό αυτοματισμό. Είναι οι ίδιοι που πολεμάνε με λύσσα το ταξικό εργατικό κίνημα και την πάλη του, δηλαδή τα μονοπώλια και τα κόμματά τους, με την κυβέρνηση να έχει προεξάρχοντα ρόλο σε αυτή τη διαδικασία καταστολής των αγώνων και ταυτόχρονα εξαπάτησης των εργαζόμενων και των βιοπαλαιστών.

Όμως, κανένας αυταρχισμός και καμιά ποινικοποίηση δεν μπορούν να σταματήσουν τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων και των φτωχομεσαίων αγροτών. Αγώνες για να βάλουν εμπόδια στην αντεργατική – αντιλαϊκή λαίλαπα, αλλά και για να φέρουν στο προσκήνιο τις εργατικές – λαϊκές ανάγκες του σήμερα και την ικανοποίησή τους. Μονόδρομος για τους φτωχούς και μικρομεσαίους αγρότες αποτελεί ο συλλογικός και οργανωμένος αγώνας μέσα από Αγροτικούς Συλλόγους με μαζικές διαδικασίες και δημοκρατική λειτουργία. Προοπτική στον αγώνα της φτωχομεσαίας αγροτιάς μπορεί να δώσει η συμμαχία με την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία στην πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, το κεφάλαιο και την ΕΕ με στόχο την κατάκτηση της δικής τους εξουσίας όπου θα τους ανήκει ο πλούτος που οι ίδιοι παράγουν.

Το ΚΚΕ θα δυναμώσει τον αγώνα του μέσα από την ανάπτυξη πρωτοβουλιών ώστε οι διώξεις να αντιμετωπιστούν, να γίνουν υπόθεση του ίδιου του λαϊκού κινήματος.
Καλούμε τον αγροτικό κόσμο της περιοχής, να καταδικάσει το γεγονός, να μην φοβηθεί, να μην σκύψει το κεφάλι. Να μην κάνει βήμα πίσω από το δίκαιο αγώνα του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος