FOLLOW US: facebook twitter

Κατά της καραντίνας στα νησιά προσέφυγε «λουόμενος»

Ημερομηνία: 04-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Eκατοντάδες δικογραφίες διαβιβάζονται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας με τη διαδικασία του αυτοφώρου για παραβίαση των μέτρων της πολιτείας για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού

Την άρση των απαγορεύσεων λόγω πανδημίας ζητεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας νησιώτης πολίτης που δεν μπορεί μεταξύ άλλων να πάει για μπάνιο στη θάλασσα…

Ειδικότερα, ο νησιώτης κάτοικος ζητεί από το ΣτΕ να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής με την οποία απαγορεύθηκαν οι θαλάσσιες δραστηριότητες, η χρήση θαλάσσιων μέσων αναψυχής και η υποβρύχια αλιεία.

Υποστηρίζει ότι η απαγόρευση είναι αντίθετη σε διατάξεις του Συντάγματος, όπως είναι αυτές για την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας (άρθρο 5 παρ. 1 του Συντάγματος), για τους περιορισμούς στα ατομικά δικαιώματα (άρθρο 25 του Συντάγματος) κ.λπ. Όσο για το μέτρο του περιορισμού του θαλάσσιου λουτρού αναφέρει ότι δεν είναι ούτε πρόσφορο, ούτε αναγκαίο, αλλά ούτε και αντίστοιχης έντασης με τον νόμιμα επιδιωκόμενο στόχο της προστασίας της δημόσιας υγείας, ενώ σημειώνει ότι δεν είναι νόμιμος κάθε περιορισμός της ατομικής σωματικής άσκησης, με τήρηση μέτρων ασφαλείας.

Η αίτηση του εισήχθη στο Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ και η πρόεδρός του Μαρία Καραμανώφ θα προσδιορίσει την ημέρα συζήτησης της υπόθεσης.

Παραβάτες στο αυτόφωρο

Την ίδια ώρα εκατοντάδες είναι οι δικογραφίες που διαβιβάζονται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας με τη διαδικασία του αυτοφώρου για παραβίαση των μέτρων της πολιτείας για την αποφυγή εξάπλωσης του Sars CoV-2.

Όλες οι υποθέσεις αφορούσαν την παραβίαση του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα σχετικά με τα μέτρα για την πρόληψη ασθενειών. Ωστόσο για άλλες τόσες δικογραφίες που δεν σχηματίστηκαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου οι κατηγορούμενοι έχουν παραπεμφθεί στο ακροατήριο με ρητή δικάσιμο. Κι αυτό διότι τα αδικήματα των παραβατών είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος