FOLLOW US: facebook twitter

Αλέξης Καστρινός: Περί τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ηλεία….

Ημερομηνία: 17-02-2021 | Συντάκτης:

Στα πλαίσια του «ορθολογισμού» η χρήση του τακτικισμού οδηγεί στον «παραλογισμό»…

Είναι πασίγνωστο για όλο τον κόσμο και σε όλο τον κόσμο ότι ο Νομός  Ηλείας, ο δικός μας Νομός, έχει το κορυφαίο brand name στην υφήλιο, που δεν είναι άλλο από την  Αρχαία Ολυμπία – Ολυμπιακή γη.

Διατυπώνεται λοιπόν η σκέψη από τους “σύγχρονους ειδικούς…” ότι το τμήμα Μουσειολογίας, το Ιστορικό Αρχαιολογικό τμήμα της σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και το ΤΕΦΑΑ δεν έχουν θέση στην κατ’  εξοχήν περιοχή του Ολυμπισμού, αθλητισμού και της ιστορίας. Μπράβο στους “σύγχρονους ειδικούς…”!!!

Είναι επίσης πασιφανές, σε όποιον εστιάσει στα πιο προσοδοφόρα μέρη ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα, ότι το  48% της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καλύπτει η Ηλεία και το 27% καλύπτει η Αιτωλοακαρνανία. Η δε αρδευόμενη πεδιάδα της Ηλείας κατέχει επιπλέον ένα τεράστιο αριθμό στρεμμάτων. Διατυπώνεται λοιπόν πάλι η σκέψη από τους “σύγχρονους ειδικούς…” ότι η σχολή  Γεωπονίας δεν έχει  θέση στην αγροτική περιοχή μας. Μπράβο και πάλι στους  “σύγχρονους ειδικούς …”!!!

Καιρός να πούμε τελικώς τα πράγματα με το όνομά τους μια και έξω…

Η Επιτροπή Στρατηγικού Σχεδιασμού του πανεπιστημίου Πατρών λέει “ΟΧΙ” στην Ηλεία.

Η γνώμη της Συγκλήτου άραγε ποια είναι;;;;

Το θέμα όμως τελικά είναι  ποια είναι η Πρόθεση της Περιφέρειας  Δυτ. Ελλάδας και ποια η Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Εδώ λοιπόν πρέπει να υπάρξει ένα μεγάλο “ΝΑΙ” στην Ηλεία, γιατί αλλιώς θα υπάρχει τεράστια ανακολουθία λόγων και πράξεων.

ΥΓ. Υπομνήματα, Φωτογραφήσεις και Αμπελοφιλοσοφίες είναι ξεπερασμένα στη σύγχρονη πολιτική ιστορία.

Αυτά προς το παρόν…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος